10 retete pentru dieta ketogenica

0
23
proteine
66cda94311214

10 Retete pentru Dieta Ketogenica

Adoptarea unei diete ketogenice poate fi un pas important pentru imbunatatirea starii de sanatate si pentru pierderea in greutate. Dieta ketogenica se bazeaza pe un consum scazut de carbohidrati si unul ridicat de grasimi, ajutand organismul sa intre in starea de cetoză, unde arderea grasimilor devine principala sursa de energie. Acest articol va prezenta zece retete delicioase si usor de preparat, care se incadreaza perfect in acest stil alimentar.

1. Mic Dejun – Omleta Keto cu Spanac si Feta

Pentru a incepe ziua cu energie si a te mentine in parametrii dietei ketogenice, omleta keto cu spanac si feta este o optiune excelenta. Ai nevoie de trei oua, o mana de spanac proaspat, 50 de grame de branza feta, doua linguri de unt si condimente dupa gust. Bate ouale cu un praf de sare si piper, adauga spanacul spalat si tocat si feta zdrobita. Topeste untul in tigaie, toarna amestecul si lasa sa se gătească la foc mediu pana cand omleta este bine facuta.

2. Pranz – Salata Keto cu Somon si Avocado

O salata copioasa este perfecta pentru pranz în dieta ketogenica. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de 200 de grame de somon la gratar, un avocado, un mix de salata verde, cateva rosii cherry, o lingura de seminte de dovleac, si o dressing de lamaie cu ulei de masline. Amesteca ingredientele proaspete si adauga peste ele somonul cald. Dressingul adauga un plus de savoare si grasimi sanatoase, esentiale in dieta keto.

3. Cina – Piept de Pui Umplut cu Ricotta și Ierburi

Pieptul de pui umplut cu ricotta si ierburi este o reteta savuroasa si satisfacatoare pentru cina. Ai nevoie de doua bucati de piept de pui, 100 de grame de ricotta, o mana de ierburi proaspete (patrunjel, cimbru), doua catei de usturoi, sare si piper. Taie pieptul de pui pentru a forma un buzunar, amesteca ricotta cu ierburi tocate si usturoi pisat, umple pieptul de pui si condimenteaza. Coace în cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.

4. Gustare – Bomboane Keto cu Cocos si Ciocolata

Chiar si într-o dieta restrictiva, pofta de dulce poate fi satisfacuta. Bomboanele keto cu cocos si ciocolata sunt o alegere delicioasa si usor de preparat. Ai nevoie de o cana de fulgi de cocos neindulcit, o jumatate de cana de ulei de cocos topit, esenta de vanilie si ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao, fara zahar. Amesteca fulgii de cocos cu uleiul de cocos si vanilia, formeaza mici bile si da-le la frigider pana se intaresc. Topeste ciocolata si glazureaza bilele cu aceasta.

5. Desert – Cheesecake Keto Fara Coacere

Cheesecake-ul keto fara coacere este un desert delicios, ideal pentru orice moment al zilei. Pentru baza, amesteca o cana de migdale macinate cu o jumatate de cana de unt topit. Presa amestecul într-o tava si da-l la frigider. Pentru umplutura, mixeaza 300 de grame de crema de branza, o cana de smantana, indulcitor keto dupa gust si esenta de vanilie. Toarna umplutura peste baza si lasa la frigider peste noapte. Serveste cu un sos de fructe de padure pentru o nota de prospetime.

Toate aceste retete sunt nu doar delicioase, dar si conforme cu principiile dietei ketogenice, facilitand mentinerea starii de cetoză si sprijinind obiectivele de sanatate si pierdere in greutate. Prepararea lor nu necesita mult timp sau ingrediente dificil de gasit, facand din dieta ketogenica o optiune accesibila si placuta.