Cum faci un machiaj smokey eyes pentru ochi caprui

0
14
machiaj smokey eyes ochi caprui
66f2f449e6548

Introducere in machiajul Smokey Eyes pentru ochi caprui

Machiajul smokey eyes este o alegere populara pentru evenimente de seara, dar si pentru iesirile de zi cu zi, oferind adancime si intensitate privirii. Ochii caprui pot fi avantajati deosebit de mult printr-un astfel de machiaj, deoarece culorile folosite pot scoate in evidenta nuantele multicolore ale irisului. In acest articol, vom explora pas cu pas cum sa realizam un smokey eye perfect pentru ochii caprui, folosind tehnici si produse accesibile oricarei pasionate de beauty.

Alegerea culorilor potrivite

Pentru ochii caprui, nuantele de maro, bronz, auriu si chiar violet pot face minuni. Aceste culori nu doar ca vor complementa culoarea ochilor, dar vor adauga si o doza de caldura privirii. Un sfat util este sa optati pentru o paleta de farduri care include atat tonuri mate, cat si sclipitoare, pentru a putea juca atat pe efectul smokey, cat si pe iluminare. Nu uitati de importanta unei bune baze de pleoape, care va ajuta la intensificarea culorilor si la prelungirea durabilitatii machiajului.

Pregatirea pleoapelor

Inainte de a incepe aplicarea fardurilor, este crucial sa pregatim pleoapele. Aceasta etapa include aplicarea unui primer de pleoape, care va asigura ca machiajul ramane intact pe durata intregii zile sau nopti. Dupa aplicarea primerului, este recomandat sa folosim un fard de ochi in nuanta pielii pe toata pleoapa, pentru a uniformiza culoarea si a facilita blending-ul fardurilor care vor urma.

Crearea efectului Smokey

Pentru a obtine efectul smokey, incepeti cu aplicarea unui fard inchis la culoare in pliul exterioar al ochiului. Folositi o pensula moale pentru a estompa fardul in pliul pleoapei, miscand pensula intr-un mod circular sau in forma de “V” inversat. Adaugati apoi un fard mai deschis pe mijlocul pleoapei si blenduiti marginile intre cele doua nuante pentru a crea un tranzit fluid. Este esential sa nu uitam de linia genelor inferioare, unde aplicam, de asemenea, fard inchis pentru a echilibra machiajul si a intensifica privirea.

Finisare si iluminare

Dupa ce smokey eye-ul este complet, este timpul sa adaugam detalii care fac diferenta. Un eyeliner negru aplicat la baza genelor superioare va defini ochii, iar un mascara volumizant va conferi densitate si profunzime privirii. Nu uitati de iluminatorul aplicat in coltul intern al ochiului si sub arcada sprancenei, pentru a deschide privirea si a adauga un pic de stralucire. Pentru sprancene, folositi un creion sau o pomada pentru a le defini si a completa machiajul ochilor.

In concluzie, machiajul smokey eyes pentru ochi caprui nu este doar despre aplicarea unor tehnici, ci si despre alegerea culorilor care valorifica la maximum frumusetea naturala a ochilor. Prin urmarea acestor pasi si prin experimentarea cu diferite nuante si texturi, puteti obtine un look seducator si profund, perfect pentru orice ocazie.