Cum faci un machiaj smokey?

0
27
machiaj smokey
66f40519b0733

Introducere in arta machiajului smokey

Machiajul smokey, cunoscut pentru efectul sau dramatic si seducator, este o tehnica clasica ce nu se demodeaza niciodata. Acest stil este perfect pentru evenimente de seara, dar poate fi adaptat si pentru o zi la birou, in functie de culorile si intensitatea folosite. In acest articol, vom explora pasii necesari pentru a realiza un machiaj smokey perfect, oferindu-ti sfaturi si trucuri pentru a obtine un look impecabil.

Alegerea culorilor potrivite

Primul pas in realizarea unui machiaj smokey este alegerea culorilor. Desi negrul este adesea asociat cu machiajul smokey, poti folosi orice nuanta inchisa si intensa, cum ar fi maro, gri, albastru marin sau chiar verde inchis. Este important sa alegi culori care complimenteaza culoarea ochilor tai. De exemplu, nuantele de maro si aurii scot in evidenta ochii albastri, in timp ce tonurile de violet si pruna sunt perfecte pentru ochii verzi. Ochii caprui sunt versatili si pot fi accentuati cu aproape orice culoare.

Pregatirea pielii

Inainte de a aplica orice machiaj, este esential sa pregatesti corespunzator pielea. Incepe cu o curatare temeinica a fetei, urmata de aplicarea unei creme hidratante. Asteapta cateva minute pentru a permite cremei sa se absoarba in piele, apoi aplica un primer pe fata si pleoape. Primerul ajuta la uniformizarea texturii pielii, la minimizarea porilor si la cresterea durabilitatii machiajului. Fii sigura ca folosesti un primer specific pentru zona ochilor pentru a evita ca fardul sa se adune in pliurile pleoapei.

Aplicarea si blenduirea fardului

Pasul principal in realizarea machiajului smokey este aplicarea si blenduirea corecta a fardului de ochi. Incepe prin a aplica o nuanta deschisa, de baza, pe toata pleoapa pentru a uniformiza culoarea si a facilita blenduirea celorlalte nuante. Apoi, foloseste o pensula plata pentru a aplica culoarea principala pe pleoapa mobila. Aplica fardul incepand de la linia genelor si estompeaza-l spre pliul ochiului, dar nu depasi aceasta linie. Urmatorul pas este sa adaugi o nuanta mai inchisa in pliul pleoapei pentru a adanci privirea. Foloseste o pensula de blenduire pentru a estompa granita dintre cele doua nuante, asigurandu-te ca nu exista linii dure.

Pentru un efect si mai dramatic, poti aplica o cantitate mica de fard negru sau foarte inchis in coltul exterior al ochiului si blenduieste-l spre centrul pleoapei. Acest pas este optional, dar ajuta la intensificarea machiajului smokey. In functie de preferinte, poti de asemenea adauga un pic de iluminator sub arcada sprancenei si in coltul intern al ochiului pentru a ilumina privirea.

Finalizarea look-ului

Dupa ce ai aplicat si blenduit fardul de ochi, urmatorul pas este sa conturezi ochii cu un eyeliner. Poti folosi un eyeliner gel sau creion pentru a trasa o linie subtire de-a lungul liniei genelor superioare si, daca doresti, si pe linia genelor inferioare. Pentru a intensifica efectul smokey, estompeaza usor eyeliner-ul cu o pensula sau un betisor de urechi. Aplica apoi mai multe straturi de mascara pentru a defini si volumiza genele. Daca iti plac genele false, acesta este momentul perfect pentru a le aplica, deoarece vor completa si intensifica look-ul dramatic.

In final, nu uita de sprancene. Foloseste un creion sau o umbra pentru sprancene pentru a le defini si a le umple, asigurandu-te ca arata cat mai natural posibil. Aceasta va ajuta la incadrarea fetei si va accentua machiajul ochilor. Dupa ce ai terminat cu ochii, aplica un fond de ten potrivit tipului tau de piele, urmat de putin blush si balsam de buze sau ruj in nuante naturale pentru a nu detra de la ochi. Acum esti pregatita sa impresionezi cu un look smokey eye perfect!