Celulele stem reprezintă baza organismului uman, punctele de echilibru care facilitează funcționarea optimă a organismului.
Celule stem regăsite în sângele cordonului ombilical sunt celule tinere, nespecializate, care dețin o capacitate uimitoare de a se transforma într-o varietate de celule diferențiate, reușind să reconstruiască sau se reînnoiască țesuturi deteriorate sau distruse.
O cantitate foarte mare de celule stem se regăsesc în sângele și țesutul cordonului ombilical, acestea practic putând fi extrase doar în momentul nașterii copilului. Cu alte cuvinte, recoltarea acestor celule stem este posibilă doar în acest moment unic.
Procedura de recoltare este simplă, neinvazivă și nu implică dureri sau disconfort. Pentru realizarea acestei proceduri, viitorii părinții pot apela la serviciile puse la dispoziție de banca de celule stem Biogenis. Această bancă de celule stem este cunoscută și apreciată pentru profesionalismul și sprijinul constant pe care îl oferă viitorilor părinți în ceea ce privește stocarea și utilizarea celulelor stem.
Recoltarea celulelor stem – O decizie responsabilă pentru un viitor sigur al copilului!
Adevărul este că decizia părinților de recoltare a celulelor stem este prima măsură pe care aceștia o pot lua pentru viitorul medical al copilului lor și nu numai, profitând de șansa unică oferită la momentul nașterii micuțului.
Pare greu de crezut, dar cercetările realizate până în prezent privind medicina regenerativă demonstrează cel mai bine rolul cheie pe îl joacă terapia cu celule stem în tratarea unor afecțiuni medicale complexe, cum sunt bolile congenitale ale sângelui, bolile autoimune, tulburările neurologice etc.
Prin urmare, decizia părinților de a recolta celule stem este în esență, o măsură pe care o iau părinții pentru un viitor sigur copilului lor, aceștia beneficiind totodată de avantaje incontestabile precum:
- Accesul imediat la terapia cu celule stem, dacă situația medicală o impune;
- Păstrarea în siguranță a celulelor. Băncile de celule stem dețin condițiile optime pentru stocarea acestor celule.
- Șansa de a-i ajuta pe cei dragi aflați într-un moment greu al vieții. Pot exista situații în care membrii familiei să fie diagnosticați cu boli sau diferite dezechilibre la nivelul organismului. Celulele pot fi folosite pentru transplanturi autologe (donatorul este primitorul celulelor colectate) sau alogenice (o altă persoană beneficiază de aceste celule).
Celulele stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical sunt valoroase, iar odată recoltate și stocate, ele pot fi folosite în viitor în tratarea diferitelor afecțiuni medicale pe care le poate dezvolta copilul.
În plus, terapia cu celule stem poate fi utilizată și în cazul membrilor familiei copilului de la care acestea s-au recoltat. Având o rată crescută de compatibilitate, există șanse ca aceste celule stem să se potrivească și membrilor familiei, în special fraților/surorilor micuțului.
În concluzie, recoltarea celulelor stem reprezintă cea mai bună decizie pe care o pot lua viitorii părinți pentru viitorul medical al copilului lor.