Care sunt diferentele intre micropigmentare si microblading?

0
82
ernesto norman r5cx8xdqlv0 unsplash
ernesto norman r5cx8xdqlv0 unsplash

Micropigmentarea  si microbladingul sunt ambele tratamente populare de machiaj semipermanent efectuate de un profesionist. Micropigmentarea furnizeaza pigmentul mai adanc in piele in comparatie cu microbladingul. Rezultatele micropigmentarii dureaza de doua ori mai mult decat microbladingul. Deci, desi este o tehnica semi-permanenta, rezultatele dureaza mult mai mult. 

Microbladingul se face de obicei pentru a imbunatati sprancenele si rezista in medie 1 pana la 1,5 ani. Micropigmentarea se poate face pentru sprancene, alte parti ale fetei sau corpului si scalpului  si rezista in medie 3 ani. De aceea, foarte multe persoane opteaza pentru micropigmentare sprancene.

Ce rezultate ofera micropigmentarea si microbladingul?

Rezultatele atat ale micropigmentarii, cat si ale microbladingului sunt satisfacatoare din punct de vedere cosmetic si sunt proceduri sigure. Cu toate acestea, microbladingul este o tehnica relativ mai sigura. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in microblading, pigmentul este depus doar in straturile superficiale, in timp ce in micropigmentare pigmentarea este depusa in straturile mai profunde ale pielii. 

Ambele proceduri pot duce la durere, umflare, roseata, vanatai si cruste dupa tratament, care de obicei se estompeaza intr-o saptamana. Deoarece microbladingul nu rezista atat de mult ca micropigmentarea, foarte multe persoane incep cu microbladingul pentru a vedea cum le sta cu noile sprancene.

Microbladingul este o tehnica neinvaziva care foloseste un stilou cu ac fin pentru a depune pigmentul in straturile superficiale ale pielii. Este de obicei folosita pentru a imbunatati aspectul sprancenelor la cei care au sprancene foarte subtiri sau care isi pierd sprancenele din cauza afectiunilor medicale sau a imbatranirii, ceea ce creeaza ingrijorari cosmetice. Varful acului este atat de fin incat liniile trasate seamana cu parul real. 

O retusare a micropigmentarii este de obicei necesara la o luna dupa tratamentul initial. Pigmentul poate rezista intre 1 si 3 ani, dar poate incepe sa se estompeze dupa 1,5 ani. Utilizarea agentilor de exfoliere a pielii precum retinolul, acidul glicolic sau salicilic peste sprancene poate grabi decolorarea.

Micropigmentarea este uneori denumita machiaj semipermanent. Este, de asemenea, un tratament neinvaziv. Poate fi efectuata pentru a imbunatati scalpul, sprancenele, genele, pleoapele  si buzele (pentru a corecta culoarea).