joi, iunie 13, 2024
More

  Care sunt obiceiurile alimentare de care a venit timpul sa te desparti?

  Care sunt obiceiurile alimentare de care a venit timpul sa te desparti?

  Nu exista o singura cauza care duce la aparitia obiceiurilor alimentare nesanatoase; poate sa fie vorba de diversi factori de stres, fie din viata personala a cuiva, fie din cea profesionala. De asemenea, de cele mai multe ori, optiunile alimentare nesanatoase sunt mai accesibile din punct de vedere al preturilor. Exista si situatia in care obiceiurile respective au aparut in copilarie, motiv pentru care oamenilor le este greu sa se dezvete.

  Indiferentul de motivul pentru care o persoana se decide sa-si schimbe alimentatia, primul lucru pe care trebuie sa-l puna la punct este sa elimine produsele de tipul sucurilor acidulate. Chiar daca multe dintre ele sunt gustoase pe moment, consecintele la care supun organismul nu merita. In plus, ele pot fi foarte usor inlocuite cu niste variante la fel de gustoase, dar sanatoase. 

  Care sunt cele mai populare arome printre sucurile sanatoase? 

  O categorie de produse sanatoase din ce in ce mai cautate este cea de suc de coacaze. Sucurile din aceasta categorie sunt realizate din fructe proaspete, prin presare la rece. In acest fel, vitaminele si mineralele care s-ar pierde in mod normal la aceasta etapa, raman in compozitia sucului, pentru ca organismul sa poata beneficia de ele. 

  Spre deosebire de sucurile normale, produsul din coacaze nu contine arome, aditivi, conservanti, zahar adaugat sau coloranti. Chiar daca este adevarat ca exista si sucuri acidulate care ofera optiuni fara zahar, in compozitia substantelor respective sunt adaugati tot felul de indulcitori, asa ca nu reprezinta o varianta mai sanatoasa a aceluiasi suc, ci doar o aroma diferita.  

  De ce avantaje se pot bucura cei care introduc sucul de coacaze in dieta zilnica? 

  Pe langa beneficiile pe care sucul natural de coacaze le aduce in general sanatatii unei persoane, el ii ajuta pe oameni si din punct de vedere psihic. Starile de stres, anxietate si chiar si depresia ingreuneaza viata oamenilor, dar o alimentatie potrivita le poate ameliora intr-o oarecare masura. 

  In concluzie, persoanele care intentioneaza sa-si schimbe obiceiurile alimentare nu trebuie sa fie atente doar la produsele pe care la mananca, ci si la lichidele pe care le consuma. 

  Alte Articole