Care sunt principalele aspecte de care trebuie sa te ocupi cand iti deschizi o afacere? 

0
105
pexels arthouse studio 4353719
pexels arthouse studio 4353719

Punerea bazelor unei afaceri presupune multa munca si perseverenta, precum si alocarea unui anumit buget. Cu toate acestea, satisfactiile resimtite dupa demararea activitatii si indeplinirea primelor indatoriri fata de clienti sunt unele memorabile. 

Pentru a ajunge insa in aceasta etapa, in care sa se poata obtine primele feedback-uri si rezultate dupa desfasurarea activitatii, este necesar sa se urmeze o serie de etape pentru a se putea demara afacerea respectiva. Unele dintre cele mai importante sunt: 

Deschiderea unei firme 

Pentru a putea avea o afacere este necesar sa se deschida o firma, prin intermediul careia afacerea capata statutul de persoana juridica, avand astfel drept de a activa in domeniul ales – ca urmare a codurilor CAEN alese – in mod legal. 

Acest proces nu este unul complex sau costisitor, insa este necesar sa se puna la punct o anumita documentatie, sa se aleaga, pe langa domenii, un nume pentru firma si sa se deschida un cont pentru aceasta, precum si stabilirea sediului social al companiei. 

Alegerea punctului de lucru 

Desi punctul de lucru poate coincide cu sediul social al firmei, de cele mai multe ori, antreprenorii aleg sa fie doua spatii complet diferite. Daca pentru sediul social se alege o adresa stabila – uneori chiar adresa de acasa, in cazul micilor afaceri – pentru punctul de lucru poate  fi necesar un spatiu mai mare, care sa poata fi amenajat astfel incat activitatea sa se poata desfasura eficient si in siguranta. 

Pentru activitatile industriale si de productie, cele mai potrivite sunt halele, pe cand pentru activitatile office este nevoie sa se caute birouri de inchiriat, de preferat intr-o zona favorabila domeniului de activitate al companiei. 

Demararea activitatii 

Odata stabilite toate aceste aspecte si obtinute toate autorizatiile si avizele necesare, se poate incepe activitatea afacerii. Acesta este punctul de pornire al oricari afaceri, urmatoarele decizii fiind insa decisive in modul in care va evolua compania. 

Toate acestea demonstreaza ca pentru a obtine rezultatelor dorite, este necesara sa se depuna toate eforturile pentru a depasi posibilele piedici ce pot aparea.