joi, iunie 13, 2024
More

  Cum te pregatesti pentru casting si cum poti obtine mai usor un rol?

  Cum te pregatesti pentru casting si cum poti obtine mai usor un rol?

  In momentul in care se prezinta la o agentie de casting, un actor sau un aspirant la un rol intr-un film, emisiune sau chiar reclama, ar trebui sa tina cont de cateva sfaturi care sa il ajute sa performeze cat mai bine. De cele mai multe ori va primi un scenariu inainte, care poate avea dimensiuni variate, astfel incat sa se poata prezenta ulterior cu el, la o auditie.

  Definirea clara a personajului este primul pas

  Un actor obtine o auditie in momentul in care directorul de casting considera ca este potrivit pentru un anumit rol. De aceea, actorul ar trebui sa intre la auditii cu incredere, dar in pielea personajului. La auditii nu mai conteaza preferintele personale ci personajul care trebuie sa fie interpretat, deci chiar daca actorul nu poarta in mod normal papioane cu floricele, atunci cand se prezinta la auditii, ar trebui sa aiba unul, daca acesta este reprezentativ pentru personaj.  

  Parerea proprie despre personaj conteaza

  Este foarte tentant ca actorul sa ghiceasca ce cauta regizorul sau directorul de casting, dar aceasta este o sarcina imposibila. De aceea, este importanta si parerea personala despre rol si despre personajul interpretat, care se va face doar pe baza scenariului citit cu mare atentie. Este important ca interpretarea sa fie creativa si originala, dar sa respecte si acel scenariu primit. 

  Gestionarea emotiilor este importanta

  Auditia poate face ca un incepator sa fie stresat. Acesta este un sentiment care este foarte greu de controlat. Directorul de casting vrea rezultate bune, iar daca a ales pe cineva pentru auditii inseamna ca il vede in acel rol. De aceea, este important ca emotiile sa fie gestionate corect, iar daca este necesar, actorul poate lua chiar si o pastila de calmare inainte de auditii.  

  Uneori este posibil ca directorul de casting sa ceara ca intepretarea sa se repete intr-un mod diferit. Acest lucru se intampla de obicei cand perceptia lui despre personaj este diferita de interpretarea data deja. Este important ca actorul sa nu se descurajeze pentru ca directorul de casting vrea doar sa isi dea seama cat de adaptabil este actorul si cauta flexibilitate.

  Alte Articole