Exista probleme personale pe care nu vrei sa le faci publice? Fii atent sa nu fii spionat! 

0
131

Viata de familie nu este perfecta, oricine avand, la un moment dat, discutii, certuri si probleme in relatia de familie, dar despre care nu isi doreste sa se stie. 

Anumite persoane, care au functii sau roluri importante, influente, reprezinta insa un subiect de interes pentru ceilalti, de la persoanele invidioase sau competitori, pana la presa. Drept urmare, unii dintre acestia ar putea apela la cele mai imorale solutii pentru a afla mai multe informatii negative sau chiar compromitatoare despre persoana in cauza. 

Cum pot deveni publice unele probleme personale? 

Metodele la care apeleaza cei care se afla mereu pe urma scandalurilor si a indiscretiilor sunt foarte multe, unele de-a dreptul imorale, care incalca dreptul fundamental la intimitate si viata personala. 

Una dintre metode este aceea de a convinge un prieten din anturajul persoanei vizate sa ofere informatii despre viata privata a acesteia, chiar daca este posibil ca nici acesta sa nu stie exact despre ce probleme ar putea fi vorba. 

De asemenea, o alta metoda este instalarea unor dispozitive de spionaj in proximitatea persoanei respective, pentru a-i urmari si asculta discutiile, activitatile de zi cu zi, tragand astfel propriile concluzii referitoare la problemele pe care le poate avea aceasta.  

Cum se pot proteja tintele indiscretiilor de deconspirarea problemelor personale? 

Discretia este cuvantul de ordine atunci cand oamenii nu isi doresc sa se afle despre problemele cu care se confrunta. Acestea nu ar trebui discutate decat cu persoane foarte apropiate, care le-au dovedit ca sunt de incredere.

In ceea ce priveste evitarea dispozitivelor de spionaj, se poate apela la dispozitivele de contra-spionaj, adica la detectoare camere si microfoane spion. Acestea pot fi gasite foarte usor, in mediul online, iar utilizarea lor este una foarte simpla. 

Este important de inteles insa faptul ca fiecare individ are dreptul la intimitate si viata privata, pe care toti ceilalti trebuie sa il respecte. Acesta poate oferi ulterior anumite informatii, in masura in care isi doreste sa dezvaluie problemele intampinate, dar numai atunci cand se simte pregatit.