joi, iulie 18, 2024
More

  Pericolul mucegaiului, in cazul unei hidroizolatii necorespunzatoare

  Realizarea unei hidroizolatii corespunzatoare este deosebit de importanta pentru rezistenta cladirii, durabilitatea materialelor de constructie, dar si pentru sanatatea persoanelor care locuiesc in interiorul ei. Cand trebuie efectuate lucrari de hidroizolatie, este crucial ca ele sa fie realizate de personal specializat, cu cele mai calitative materiale si cunostinte temeinice in domeniu. 

  In caz contrar, apa se poate inflitra in subsol, in temelie si ulterior in pereti, prin tavan, producand in prima instanta mucegai sau igrasie, apoi deteriorand chiar structura de rezistenta a cladirii, in timp. Iata la ce pericole pentru sanatate se pot expune persoanele care locuiesc in interioare cu mucegai.

  Mucegaiul, o amenintare pentru sanatate

  Mucegaiul se poate dezvolta oriunde in conditii de umezeala si ventilatie insuficienta. Este produs de o ciuperca, iar organismele se pot inmulti vertiginos acolo unde gasesc factori de mediu propice, provocand probleme grave de sanatate, nu foarte usor de identificat insa. 

  1. Alergiile la mucegai

  Simptomele de alergie pot fi initial confundate cu cele ale unei banale raceli si constau in rinoree sau curgerea nasului, tuse si chiar eruptii pe piele. Din pacate sunt dificil de diagnosticat, iar persoana merge la medic de obicei cand simptomele devin suparatoare si exista posibilitatea de a se fi instalat deja astmul bronsic. 

  2. Afectiuni digestive

  Prezenta mucegaiului in aer poate infesta alimentele din casa si poate provoca afectiuni gastro-intestinale.

  3. Probleme ale sistemului nervos

  Studiile demonstreaza ca inhalarea sporilor de mucegai poate fi asociata cu afectarea sistemului nervos si cu simptome precum oboseala si pierderile de memorie.

  4. Afecțiuni articulare si musculare

  Igrasia din casa poate cauza sau agrava boli precum reumatismul si artrita, provocand dureri la nivelul articulatiilor si muschilor.

  Cea mai buna solutie impotriva mucegaiului

  Cea mai buna solutie este intotdeauna preventia si realizarea de lucrari care sa impiedice dezvoltarea mucegaiului. Hidroizolatii Conduraru ofera servicii la standarde inalte, detinand in acelasi timp cunostintele si experienta necesara pentru lucrari de calitate, prin care temelia, peretii, plafonul locuintei sa poata fi protejate impotriva patrunderii umezelii si apei. O hidroizolatie corespunzatoare ii scapa pe proprietari de pericolul mucegaiului si asigura rezistenta in timp a cladirii impotriva deteriorarii.

  Alte Articole