Top 4 lucruri care te vor ajuta să obții sentimentul de acasă chiar şi atunci când locuieşti în chirie

0
97
caucasian,beautiful,woman,smiling,at,home,in,headphones,.,short
caucasian,beautiful,woman,smiling,at,home,in,headphones,.,short

Atunci când locuieşti într-o locuinţă închiriată, poate dura ceva timp până când simţi, cu adevărat, sentimentul de acasă. Din fericire, există o serie de lucruri pe care le poţi face pentru a grăbi acest proces şi le poţi descoperi în acest articol. 

Nu există loc mai bun pe lume decât acasă! Cel puţin, asta ar trebui să simtă fiecare dintre noi, fie că locuim într-o garsonieră închiriată sau deţinem o vilă cu numeroase camere şi o grădină generoasă. Însă, se pare că acest sentiment este greu de atins uneori, în special de către femeile care locuiesc în chirie. 

Deoarece ştim cât de important este acest feeling pentru trup şi suflet, ne-am decis să punem cap la cap cele mai bune idei care te vor ajuta să faci ca locuinţa ta închiriată să fie „acasă”.

  1. Acordă importanţă calităţii aerului din interiorul casei 

A avea un aer de calitate în interiorul locuinţei tale ar trebui să fie preocuparea ta principală. Dacă în privinţa sistemului de încălzire nu poţi face schimbări, lucrurile sunt mult mai flexibile în ceea ce priveşte aerul. Poţi cumpăra un termohigrometru pentru a măsura temperatura şi umiditatea din fiecare încăpere. Astfel, vei şti exact dacă ai nevoie de un dezumidificator, în cazul în care umiditatea este prea mare. Aceasta poate provoca mucegai şi, implicit, probleme de sănătate. Dacă aerul este prea uscat, atunci vei putea rezolva această problemă cu ajutorul unui umidificator electric. 

În cazul în care locuinţa ta închiriată nu are aer condiţionat, poţi arunca o privire pe ofertele de aparate de aer conditionat portabil. Astfel, îţi poţi crea temperatura ideală în fiecare încăpere, fără a găuri pereţii. Ba, mai mult, poţi lua aparatul cu tine atunci când vei decide să te muţi în altă parte. 

  1. Alege tipul de lumină care îţi creează o stare de bine

Nu toate încăperile, nici măcar toate locuinţele nu au norocul să aibă lumină naturală suficientă. Din fericire, în ziua de azi, acest lucru se poate schimba cu un minim de efort. Dacă simți că lumina naturală nu este suficientă şi că nici becurile din casă nu ajung, atunci nu-ţi rămâne decât să le schimbi. Nu discutăm acum despre abajurul lămpii sau plafoniera din hol, ci despre becuri. 

În funcţie de lumina pe care o preferi, caldă, neutră sau rece, îţi poţi crea acasă un mediu corespunzător printr-o singură alegere. 

  1. Adu natura în casa ta 

Prezenţa unor plante verzi şi a florilor, naturale sau artificiale, oferă întotdeauna o stare de bine. Natura înseamnă viaţă şi fix de asta ai nevoie pentru a-ţi crea o atmosferă cât mai relaxantă. Poţi plasa buchete de flori în vază în diferite locuri ale casei sau ghivece cu flori pe pervazurile camerelor. 

Poţi chiar să-ţi faci o mică grădină botanică pe balcon, cu ajutorul stativelor şi al ghivecelor interesante pe care le regăseşti astăzi pe piaţă. 

  1. Foloseşte propriile perdele şi draperii 

Atunci când intri într-o cameră, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa, în mod conştient sau nu, este fereastra. Asta deoarece aceasta este sursa de lumină naturală şi, implicit, vei observa jaluzelele sau perdelele. Ei bine, un element important ce poate oferi căldură unei încăperi, metaforic vorbind, este perdeaua. De aceea, îţi recomandăm ca printre primele lucruri pe care să le schimbi în noua ta locuinţă închiriată să fie perdelele şi draperiile. 

Optează pentru o culoare complementară cu cele din cameră, cum ar fi cea a mobilierului, a covorului sau a pereţilor. Perdelele presupun costuri suportabile şi le poţi lua cu tine ori de câte ori alegi să schimbi locuinţa închiriată sau când îţi vei cumpăra prima ta casă. 


Secretul în a face o locuinţă închiriată să aibă acel sentiment de acasă nu sunt banii, ci creativitatea. Cu puţină imaginaţie şi efort, te vei simţi mai confortabil ca oricând în casa ta.
Sursa foto: Shutterstock