marți, mai 28, 2024
More

  4 puncte pro ale folosirii unei table interactive in educatie

  In unitatile de invatamant primar si gimnazial, tablele interactive reusesc sa inlocuiasca eficient tablele traditionale. Flexibilitatea, functionalitatea si utilizarea simpla sunt doar cateva dintre calitatile care reusesc sa imbunatateasca activitatea de predare in randul educatorilor, invatatorilor si profesorilor.

  In afara de avantajele obtinute odata cu adoptarea tehnologiilor avansate, exista o multitudine de beneficii ale tablelor interactive in orele la clasa. Printre acestea se numara si cele mentionate ulterior.

  Incurajarea implicarii tuturor elevilor in activitatea de la clasa

  S-a dovedit ca tablele interactive incurajeaza participarea mai multor studenti la activitatile desfasurate de profesor la clasa, transformand procedura traditionala si plictisitoare de predare intr-o activitate interactiva si atragatoare. Elevii din scolile primare tind sa aiba o durata de atentie relativ scazuta. Absolut Office pune la dispozitia tuturor persoanelor astfel de instrumente educative necesare pentru imbunatatirea procedurii de invatare.

  Procesul de invatare este mai placut

  Pe langa faptul ca ofera o experienta captivanta, tablele interactive sunt de un real folos pentru profesori care ii ajuta sa-si imbunatateasca lectiile predate. Caracteristicile digitale ale tablelor interactive incurajeaza jocurile educationale online, sesiunile de intrebari si raspunsuri, rezolvarea problemelor in grup si exercitiile de invatare pentru ca lectia sa devina mult mai atractiva pentru elevi.

  Conexiunea la internet

  Pentru ca tablele interactive sunt conectate la internet, profesorii au acces la o cantitate inepuizabila de resurse pentru lectiile lor. Tablele interactive permit tuturor profesorilor sa apeleze la diverse forme de continut atractive, precum videoclipuri, jocuri, programe. Faptul ca sunt conectate la internet inseamna, de asemenea, ca timpul alocat lectiilor este semnificativ imbunatatit, deoarece profesorii nu trebuie sa petreaca timp scriind, citind si lucrand dintr-o carte.

  Se adapteaza la diferite stiluri de invatare

  O tabla interactiva gazduieste o varietate de stiluri de invatare, situatie in care instrumentele traditionale de educatie sunt adesea limitate. Cu ajutorul acestui instrument, elevii pot descoperi cu usurinta care este cel mai eficient mod de a invata si care li se potriveste cel mai bine. 

  Cu alte cuvinte, tabla interactiva este o metoda benefica atat pentru profesori, cat si pentru elevi, pentru ca procesul de invatare sa fie imbunatatit semnificativ.

  Alte Articole