joi, iulie 18, 2024
More

  5 idei de tematici de botez potrivite pentru părinții nonconformiști

  Să devii părinte este cel mai minunat lucru prin care o persoană trece de-a lungul vieții. După naștere, puiul de om crește frumos, înconjurat de dragostea părinților, a bunicilor și a celor dragi. 

  Dacă nașterea a fost un moment important pentru viitori părinți, mai ales pentru mămică, mai urmează un moment semnificativ – creștinarea copilului. Din punct de vedere tradițional, botezul copilului reprezintă momentul de trecere printr-un ritual sacru, plin de solemnitate. Totodată, marchează ocazia perfectă de a aduna laolaltă familia, prietenii și apropiații, pentru a celebra o nouă viață și promisiunea unui viitor plin de speranță. 

  Cum trendurile în materie de organizarea evenimentelor se schimbă de la un an la altul, nici botezul nu face excepție. Cum trăim într-o societate modernă, în care nevoia de exprimare a individualității și autenticității este din ce în ce mai puternică, tradițiile pot fi uneori resimțite ca limitative.

  Nu spunem că tradițiile au devenit inutile în societatea noastră, ci pur și simplu există și alte moduri de a sărbători aceste momente deosebite. Părinții tineri, care vor să ”îmbrace” botezul într-o notă nonconformistă, care să iasă din tipare, au o mulțime de opțiuni de organizare a botezului care să le reflecte personalitatea și valorile pe care le împărtășesc în familie.

  Dacă nu aveți o sursă de inspirație în alegerea tematicii de botez, iată recomandările pentru evenimente nonconformiste:

  Tematica Steampunk 

  Inspirată de epoca victoriană și mișcarea industrială, tematica Steampunk îmbină elementele istorice cu vibe-uri futuriste, rezultând un mix armonios între trecut și viitor. Ca decoruri pot fi folosite roți dințate, ceasuri cu pendul, ochelari de aviator și multe decorațiuni metalice, astfel încât botezul să fie o experiență memorabilă pentru toți invitații.

  Călătoria în jurul lumii 

  De ceva ani, tematica de călătorie în jurul lumii este tot mai prezentă în organizarea petrecerilor de botez. Dacă sunteți pasionați de călătorii sau vreți să-i încurajați spiritul de aventură al micuțului, o astfel de tematică poate fi o alegere excelentă. Fiecare masă poate reprezenta o țară diferită, iar ca model de invitații botez 2023 puteți opta pentru cele sub formă de pașapoarte sau bilete de avion. 

  Botez în stil boho 

  Stilul boho, cu influențele sale hippie, naturale și artistice, este o altă tematică non-conformistă care adaugă o notă de originalitate evenimentului. Elementele decorative, precum pene, dream catcher, flori sălbatice și lumânări pot crea o atmosferă relaxată și prietenoasă.

  Tematica spațială

  Ce copil nu visează să ajungă la stele?! Un botez organizat cu o astfel de tematică poate fi alegerea perfectă pentru părinții care vor să-i încurajeze copilului curiozitatea și pasiunea pentru explorare. Planetele, stelele, rachetele spațiale și constelațiile pot face parte din decor, iar un tort sub formă de astronaut va fi, cu siguranță, elementul surpriză al petrecerii.

  Alte Articole