Cabina de duș walk-in, alegerea perfectă pentru o baie elegantă

0
86
shower g3786cdd04 1280
shower g3786cdd04 1280

Fără îndoială, stilul de viață activ se va oglindi și în modul în care îți decorezi locuința. Astfel, persoanele aflate mereu pe picior de plecare sunt adeptele designului minimalist, care se concentrează pe utilitate și funcționalitate maximă; în plus, acest tip de design este și extrem de ușor de întreținut și curățat.

Dacă ne referim la camera de baie, design-ul minimalist are în centrul atenției instalarea unei căzi moderne sau a cabinei de duș (recomandat este modelul de tip walk-in). Astfel, nu doar că te vei bucura de o baie în tendințe, dar cabina de duș este o modalitate inteligentă de a exploata la maximum spațiul disponibil.

Ce trebuie să știi despre un duș walk-in?

Specialiștii de la Sanotechnik spun că un astfel de duș nu are uși sau perdele. Cele mai multe dintre ele sunt înjumătățite de un perete din sticlă sau de un panou, fiind complet sau parțial deschise. Față de cabinele de duș tradiționale, variantele walk-in sunt instalate direct pe podeaua băii, peste plăcile de gresie.

O astfel de cabină este greu de curățat/întreținut?

La fel ca în cazul modelelor de cabine de duș complete de pe sanotechnik.ro, și cele de tipul walk-in se curăță cu soluții speciale, care dizolvă depunerile de săpun. Se pulverizează pe pereți și pe podea, pentru a preveni acumularea de calcar, dar și solidificarea spumei, după care pereții se șterg cu o racletă, astfel încât uscarea să se facă mai rapid.

Pentru rosturile dintre plăcile de gresie se recomandă pulverizarea unei soluții de curățare universale, apoi utilizarea unei perii cu peri duri, de nailon; după ce zonele sunt frecate bine se clătesc cu apă caldă. Mai trebuie menționat că la fiecare 6 luni este recomandată refacerea chitului, pentru a preveni mucegaiul.

Ce avantaje are o cabină de duș walk-in?

Persoanele care își doresc o baie minimalistă, dar în același timp elegantă, aleg cabinele de duș walk-in deoarece:

  • Crează iluzia optică a unui spațiu de baie mai generos decât este în realitate;
  • Asigură un plus de accesibilitate – fiind ideale și pentru persoanele cu mobilitate redusă sau care utilizează un scaun cu rotile;
  • Conferă un plus de siguranță – peretele este realizat din sticlă securizată, deci nu există pericolul de a te tăia;
  • Crește valoarea proprietății – pe lângă faptul că este o alternativă stilată la cabinele de duș tradiționale, cea de tip walk-in contribuie la majorarea valorii locuinței;
  • Durabilitate ridicată;
  • Întreținere simplă.

Instalarea acesteia este dificilă?

Spre deosebire de cabinele de duș obișnuite, care au incluse în pachet instrucțiunile de montaj, cea de tipul walk-in necesită ajutor specializat din partea unui constructor, respectiv a unui instalator autorizat.

O primă etapă în construcția unui astfel de duș constă în turnarea unei plăci de beton. Pentru a preveni infiltrațiile de apă, placa de beton trebuie să fie armată, cu o înălțime de minimum 4,5 centimetri. Placa trebuie turnată într-un unghi înclinat, pentru a facilita scurgerea apei.

Următorul pas constă în alegerea sistemului de drenaj. O variantă populară sunt rigolele, care se montează la intrarea în duș, la perete sau chiar pe platforma acestuia, ținând seama de poziția canalizării, dar și de gusturile personale.

Cel de-al treilea pas, extrem de important, este hidroizolația. Aceasta trebuie aplicată pe întreaga suprafață a podelei, dar și pe pereții dușului care vin în contact cu apa. Întărirea hidroizolației este importantă, cu atât mai mult cu cât de calitatea acesteia depinde și durabilitatea lucrării.

Ultimul pas constă în alegerea modelului de placaj ceramic dorit. Ca și caracteristici, acesta trebuie să aibă proprietăți antiderapante, pentru a preveni alunecarea pe podea umedă. După montaj se aplică chit pentru rosturi (cu proprietăți hidroizolante), iar surplusul se șterge ușor cu un produs pentru curățarea adezivului și a chitului pe care-l găsești în magazinele de bricolaj.