5 sfaturi de machiaj pas cu pas pentru incepatori

0
36
machiaj pas cu pas incepatori
66fa87bdd778a

1. Pregatirea Tenului

Primul si cel mai important pas in orice rutina de machiaj este pregatirea tenului. Este esential sa incepi cu o baza curata si hidratata pentru a asigura ca machiajul tau va arata impecabil si va rezista mai mult timp. Incepe prin a-ti curata fata cu un demachiant adecvat tipului tau de piele, urmat de o lotiune tonica pentru a elimina orice urma de impuritati si a echilibra pH-ul pielii. Dupa tonifiere, aplica un strat de crema hidratanta, preferabil una care se potriveste nevoilor specifice ale pielii tale, fie ca este vorba de controlul sebumului, hidratare intensa sau efect calmant pentru pielea sensibila.

2. Aplicarea Bazei de Machiaj

Fondul de ten este produsul care va uniformiza cel mai bine tenul si va crea o baza perfecta pentru restul machiajului. Alege un fond de ten care se potriveste cu nuanta si tipul tau de piele. Pentru aplicare, poti folosi o pensula, un burete umed sau chiar degetele, in functie de preferinte. Incepe cu o cantitate mica de produs si adauga treptat, pana cand obtii acoperirea dorita. Este important sa estompezi bine fondul de ten in zona maxilarului si gatului pentru a evita demarcatiile inestetice. Dupa fond de ten, aplica un corector pentru a acoperi cearcanele sau eventualele pete si imperfectiuni.

3. Conturarea si Iluminarea

Conturarea si iluminarea sunt tehnici care ajuta la definirea si iluminarea trasaturilor fetei, oferind dimensiune si stralucire. Pentru contur, alege o nuanta cu 1-2 tonuri mai inchise decat culoarea tenului tau si aplica produsul sub pometi, pe lateralele nasului si pe linia mandibulei. Estompeaza bine pentru a evita liniile dure. Pentru iluminare, alege un iluminator potrivit tonului tau de piele si aplica-l pe partile ridicate ale fetei: pometii, puntea nasului, arcada sprancenelor si deasupra buzei superioare. Acest pas va aduce luminozitate si va face trasaturile sa para mai ridicate.

4. Machiajul Ochilor si al Sprancenelor

Machiajul ochilor este esential pentru a accentua privirea. Incepe cu aplicarea unei baze de pleoape pentru a preveni plierea fardului si pentru a intensifica culoarea acestuia. Apoi, alege culori neutre pentru un look de zi sau nuante mai intense pentru seara. Aplica o culoare de baza pe toata pleoapa, o nuanta mai inchisa in pliul pleoapei pentru a adanci privirea si o nuanta stralucitoare in coltul intern al ochiului pentru a ilumina. Nu uita de mascara pentru a defini si alungi genele. Pentru sprancene, foloseste un creion sau o pomada pentru a umple golurile si pentru a defini forma, urmand linia naturala a sprancenelor.

5. Aplicarea Rujului si Finisarea Machiajului

Ultimul pas in machiaj este aplicarea rujului. Alege o culoare care complimenteaza tonul pielii si restul machiajului. Pentru o aplicare precisa, foloseste o pensula de buze si incepe prin conturarea buzelor, urmate de umplerea acestora cu ruj. Pentru rezistenta sporita, poti aplica un strat de pudra translucida peste ruj, apoi un al doilea strat de ruj. La final, pentru a seta tot machiajul si pentru a asigura durabilitatea acestuia pe parcursul zilei, foloseste un spray de fixare sau o pudra de fixare, aplicata delicat cu o pensula mare si pufoasa.