marți, mai 28, 2024
More

  Au început evenimentele! Află cum să îți alegi rochia elegantă în funcție de siluetă!

  Odată cu startul sezonului cald și cu terminarea ultimelor sărbători de peste an, și evenimentele au luat amploare. Nunți, botezuri, petreceri la ceas de seară, toate își așteaptă invitații, care mai de care mai nerăbdători să petreacă alături de persoane dragi și cunoscuți.

  Pentru doamne, însă, alegerea unei rochii potrivite nu este nici pe departe un lucru atât de ușor. Stilul este unicat, la fel ca fiecare femeie în parte. Și pentru că multe dintre doamne și domnișoare au complexe legate de greutate și forma corporală, nici nu mai trebuie să spunem că rochia elegantă ar trebui să fie aleasă în concordanță cu stilul personal, dar să le pună și în valoare.

  Prin urmare, azi vom pune sub lupă câteva sfaturi privind modul în care ar trebui să alegi o astfel de rochie elegantă. Înainte de toate trebuie menționat un lucru – a fi la modă înseamnă să te simți bine în pielea ta și să înveți să alegi haine care să te facă să te simți extrem de confortabil, indiferent de evenimentul la care vei participa.

  Nu te mai ținem în suspans, iată sfaturile noastre:

  Alegerea rochiei elegante pentru silueta în formă de pară

  Înainte de a alege orice haină este important să înțelegi și să-ți apreciezi fiecare trăsătură. Silueta în formă de pară este caracterizată prin șolduri și coapse proeminente și umeri de dimensiuni reduse.

  Când vine vorba de rochii elegante, fie pentru evenimente de zi sau pentru seară, este important să fii conștientă de faptul că talia reprezintă punctul forte al siluetei tale. Prin urmare, designerii recomandă decolteurile adânci, în V, care creează iluzia de prelungire a siluetei. 

  În egală măsură ar trebui evitate modelele de rochii drepte, care se strâng în jurul taliei – acestea vor crea impresia unei siluete disproporționate. La fel de bine ai putea încerca rochiile elegante în două nuanțe, în culori cât mai luminoase, care să distragă atenția de la șolduri și coapse și să echilibreze întreaga siluetă.

  Rochiile elegante pentru silueta clepsidră

  Dacă te numeri printre femeile cu acest tip de siluetă ești cu adevărat o norocoasă! Silueta clepsidră se remarcă prin forme proporționate atât în partea superioară, cât și în cea inferioară! Dacă ai o astfel de siluetă, orice haină îți va sta foarte bine, dar este recomandat să adaugi diverse accesorii strălucitoare în jurul taliei, care te vor face să atragi și mai mult atenția.

  Rochii elegante pentru silueta în formă de măr

  Și silueta în formă de măr este bine proporționată: bustul este unul generos, iar brațele și picioarele sunt subțiri. În acest caz este indicat să alegi rochii care să atragă atenția către talie, pentru a echilibra și mai bine proporțiile. Potrivite sunt modelele în linie A, fie că vorbim despre fuste sau despre rochii.

  Alegerea rochiei elegante pentru silueta atletică

  Această siluetă are o formă dreptunghiulară, cu dimensiuni egale ale bustului și ale șoldurilor. Pentru o astfel de siluetă sunt recomandate modelele rochii elegante cu decolteu adânc, pentru a crea impresia de umeri mai mari. Încearcă să te joci cu volumele și cu materialele fluide, mai ales că vara e după colț.

  Alte Articole