joi, iulie 18, 2024
More

  Care este echipamentul potrivit pentru reporterii de teren?

  Pentru meseria de jurnalist trebuie sa existe o serie de abilitati si, mai apoi, cunostinte teoretice, dar si tehnice. Acestea sunt necesare pentru a putea practica aceasta meserie intr-un mod corect si etic. 

  Daca intr-o redactie exista cate un specialist pentru fiecare sector – redactare, filmare, editare – cand vine vorba despre reporterii de teren, acestia ar trebui sa aiba cel putin cunostinte tehnice de baza pentru a putea utiliza corect echipamentul necesar. 

  Ce elemente fac parte din echipamentul unui reporter?

  Mass-media este formata din presa scrisa – care este tot mai putin urmarita de cetateni – media video si, mai recent, media online, a carei popularitate este intr-o continua crestere. Astfel ca si echipamentul necesar reporterilor de teren difera in functie de tipul de mass-media in care activeaza. 

  De exemplu, pentru presa scrisa, clasicele agenda si pixul au fost inlocuite de reportofon, care permit jurnalistilor sa retina mai usor informatiile pentru a le transpune ulterior in scris. In schimb, pentru jurnalele video este necesara atat o camera video profesionala, cat si un microfon Sennheiser fara fir, pentru a permite reporterului sa se miste in voie, dupa subiectii reportajului. 

  In cazul presei online, instrumente sunt asemanatoare cu cele folosite pentru celelalte tipuri de canale de informare, diferenta constand in acest caz, in canalul folosit pentru a transmite, mai departe, informatiile. Este vorba despre internet. 

  Care este rolul microfonului? De ce este recomandat acest tip de microfon? 

  In general, camerele video au incorporat si un microfon, care permite subiectilor din fata sa sa se auda in timpul filmarii. Cu toate acestea, este necesar sa se foloseasca un microfon deoarece acesta elimina zgomotul de fundal, favoriziand obtinerea unei claritati ridicate a sunetului. 

  In ceea ce priveste microfonul Sennheiser, acesta poate fi gasit sub forma unui sistem wireless portabil, care ofera o mare libertate de miscare reporterului. Astfel ca acesta nu trebuie sa fie aproape de camera pentru a se auzi clar, ceea ce ajuta la desfasurarea meseriei intr-un mod eficient. In plus si performantele acestuia sunt unele ridicate, fiind cea mai recenta tehnologie lansata in domeniu. 

  Alte Articole