joi, aprilie 18, 2024
More

  Compactoare vs. prese de balotat: care este diferenta?

  Deseurile generate de companii, indiferent de domeniul de activitate, pot fi gestionate foarte usor, deoarece exista numeroase solutii dintre care se poate alege cea mai potrivita. Cele mai populare si eficiente solutii se dovedesc a fi compactoarele sau presele de balotat, fiind potrivite pentru toate dimensiunile si tipurile de activitati. 

  Acestea au rolul de a comprima deseurile, in special pe cele reciclabile, reducandu-le astfel dimensiunile si, implicit, nevoia unui spatiu foarte mare si a unor containere pentru deseuri.  

  Ce sunt si ce fac presele de balotat? 

  Presa de balotat este o metoda de condensare a materialelor reciclabile – carton, hartie, PET-uri de plastic, doze de aluminiu sau cutii metalice. Acest echipament comprima deseurile intr-un balot compact, ceea ce permite stivuirea sa si eliminarea nevoii de a exista un specialist in reciclare. 

  In plus, presele de balotat pot fi gasite intr-o varietate de dimensiuni, motiv pentru care se potrivesc oricarui tip de activitate, de la fabricile de productie mari pana la micile ateliere, unde pot fi folosite prese de balotat mici, care sa incapa in spatii limitate. 

  De asemenea, exista si mai multe tipuri de prese, de la cele verticale, la cele semiautomate si orizontale sau chiar prese de balotat pentru depozitare, dedicat in special comerciantilor cu amanuntul. 

  Dar compactoarele? 

  Un compactor utilizeaza un mecanism similar, diferenta constand in faptul ca deseurile nesortate vor fi condensate intr-un container, care va fi eliminat ulterior de un colector de deseuri. Un astfel de compactor contribuie la reducerea cantitatii de deseuri si a cheltuielilor prin reducerea numarului de ridicari de gunoi necesare. 

  Nevoile fiecărei companii sunt diferite. Drept urmare, atunci cand se ia in calcul alegerea dintre un compactor si o presa de balotat deseuri este necesar sa se tina cont de cantitatea de deseuri produse de companie. 

  Totusi, este important de retinut ca o presa de balotat este mai ecologica decat un compactor, deoarece balotii de deseuri vor fi dusi la firmele de reciclare, pe cand deseurile comprimate obtinute de la compactoare vor ajunge la groapa de gunoi. Prin urmare si aspectul ecologic ar trebui luat in considerare. 

  Alte Articole