joi, iunie 13, 2024
More

  Cum te poți bucura mai mult timp de strălucirea bijuteriilor tale

  Cum te poți bucura mai mult timp de strălucirea bijuteriilor tale

  Bijuteriile îți întregesc ținuta și transmit celor din jur mesaje subtile, fie că este vorba despre încredere, delicatețe sau extravaganță. Indiferent că preferi pandantivele, cerceii sau poate broșele, farmecul acestora este unul deosebit. Pentru a te bucura de frumusețea lor pentru mult timp, este bine să știi că acestea au nevoie de îngrijire specială și depozitare corespunzătoare. Iată câteva sfaturi care să te ajute pas cu pas pentru a menține strălucirea bijuteriilor. 

  1. Depozitează corespunzător bijuteriile

  Păstrează obiectele în cutii închise, departe de căldură, umiditate și de razele soarelui. De obicei, atunci când le achiziționezi, acestea vin într-un ambalaj special pe care este bine să îl păstrezi, alături de instrucțiunile de îngrijire. Organizează-le pe diferite categorii, de exemplu, separă bijuterii aur de cele din argint sau pe cele cu pietre pentru a preveni apariția unor zgârieturi în urma lovirii acestora. Iar pe cele sensibile le poți pune în săculeți dintr-un material moale, pentru un plus de protecție.

  Cutiile pot fi din materiale diferite, precum carton, plastic, piele sintetică sau lemn și sunt prevăzute cu separatoare sau oglinzi pentru o accesorizare mai ușoară. Iar dacă obișnuiești să călătorești, investește într-o cutie specială pentru piesele tale preferate, cu interior moale, pentru a evita eventualele lovituri din transport.

  Verifică bijuteriile în mod constant, iar dacă observi defecte, precum apariția unor pete, deteriorarea sistemului de închidere sau pierderea unor pietricele, discută cu un specialist pentru a vedea cum se poate repara. Asigură-te că lănțișoarele, cerceii, broșele și brățările sunt închise corespunzător înainte de depozitare. Pune-le în compartimente diferite pentru a nu le agăța sau încurca între ele.

  1. Învață să le porți corect

  Bijuteriile din materiale prețioase, precum aur și argint, au nevoie de îngrijire corespunzătoare. Este important să aplici parfumul și produsele cosmetice înainte de a le purta și doar după ce acestea au fost complet absorbite în piele. Ai grijă să nu le prinzi de vestimentație, mai ales în sezonul rece, atunci când porți mai multe straturi de haine.

  Unele situații de zi cu zi implică utilizarea materialelor abrazive și a substanțelor chimice, anumite mișcări ale corpului și chiar loviturile. De aceea, se recomandă să le dai jos atunci când, de exemplu, dormi, faci duș sau practici un sport, deoarece acestea se pot agăța în timpul mișcării, pierde sau deteriora. Totuși, dacă vrei neapărat să porți inelul preferat atunci când faci treabă prin casă, optează pentru piese cât mai simple și folosește o pereche specială de mănuși de protecție.

  1. Acordă atenție curățării acestora

  Ai nevoie de câteva produse simple: substanțe de curățare delicate, fără particule abrazive, precum săpunul sau detergentul lichid de vase, un bol din sticlă, o cârpă (de preferat, din bumbac), bețișoare de urechi și o periuță moale. Pentru accesoriile de argint, care oxidează în funcție de puritatea materialului și la contactul cu pielea ta, optează pentru soluție pregătită cu bicarbonat de sodiu.

  Pune pe o suprafață stabilă un vas din sticlă suficient de mare în care ai adăugat apă călduță și săpun. Șterge bijuteriile cu o cârpă și lasă-le câteva minute în apă. După aceea, cu ajutorul periuței sau a bețișorului de ureche elimină impuritățile. La final, pentru un aspect finisat, lustruiește obiectele și permite uscarea lor completă, în mod natural.                   

  În ceea ce privește perlele și pietrele prețioase, îngrijește-le fără a le scufunda în apă pentru mult timp. Cum acestea se pot deteriora și zgâria ușor, au nevoie de atenție specială și curățare delicată.

  Bijuteriile dau o notă elegantă sau jucăușă diverselor ținute și te pot face mai încrezătoare în propriile forțe. De aceea, pentru a te bucura de frumusețea lor cât mai mult timp, este nevoie să le acorzi atenție chiar și atunci când nu le porți. Tu cum obișnuiești să-ți îngrijești accesoriile?
  Sursă foto: Pexels

  Alte Articole