joi, iunie 13, 2024
More

  De ce este necesară revizia instalației de gaz?

  De ce este necesară revizia instalației de gaz?

  Revizia instalației de gaz este absolut necesară. Maniera de funcționare a sistemului de încălzire generează un impact direct asupra consumului de gaz. Din acest motiv, toți consumatorii trebuie să asigure verificarea periodică a centralelor termice, eliminând astfel riscurile de apariție a unor defecțiuni tehnice.

  Se recomandă o verificare tehnică a sistemelor de încălzire, în special după perioadele în care ele au fost utilizate la capacitate maximă. În cazul în care există diverse defecțiuni, acestea pot reprezenta un real pericol, atât din perspectiva siguranței, cât și din punct de vedere al consumului.

  Când trebuie făcută revizia instalațiilor de gaz?

  În ceea ce privește revizia instalațiilor de gaz, conform reglementărilor legislative existente, aceasta trebuie realizată o dată la doi ani. Însă, specialiștii recomandă o verificare periodică a acestora, pentru a avea siguranța furnizării unor performanțe înalte.

  În general este recomandat ca după fiecare iarnă în care centrala a fost utilizată zi de zi pentru a asigura confortul în locuință, aceasta să fie verificată de către un operator autorizat. 

  De asemenea, revizia se poate realiza și înainte de începerea iernii. Chiar dacă pe timpul verii, centrala termică nu este utilizată atât de des, după lungi perioade de timp pot apărea diverse defecțiuni care să afecteze considerabil modul de funcționare al acesteia.

  Acordă atenție contractului încheiat cu furnizorul

  Este o prioritate să verifici contractul pe care îl ai încheiat cu furnizorul de gaze naturale. Dacă oferta actuală nu corespunde cu necesitățile de consum, cu certitudine acest lucru se va reflecta în valoarea facturii lunare. 

  Dacă încă nu ți-ai verificat contractul, este timpul să acționezi. Pentru bunăstarea ta și a familiei, doar tu poți lua deciziile. 

  Prin urmare, informează-te cu privire la evoluția pieței. Află cat costa un metru cub de gaz și ce oferte pun la dispoziție furnizorii de gaze naturale. Analizează nevoile tale de consum și orientează-te către furnizorul care se aliniază cel mai bine cu cerințele tale.

  Alte Articole