marți, mai 28, 2024
More

  Poti monta o pergola retractabila la balcon?

  Blocurile nou construite au un design modern, care presupune existenta unui balcon mare sau chiar a unei terase, situate adesea la ultimele etaje. De aceea, locatarii care isi doresc sa se bucure de acest spatiu in orice moment al anului sunt in cautarea de solutii care sa le permita acoperirea sa, fara a-i priva de lumina naturala sau de ventilatie. 

  Cu toate ca pe piata pot gasi numeroase solutii prin care sa isi acopere balconul sau terasa de la bloc, una dintre cele mai moderne si eficiente este reprezentata de pergole retractabile. Acestea pot fi inchise sau deschise, in functie de vreme sau de preferintele fiecaruia. 

  De ce sa se monteze pergole retractabile la balcon? 

  In primul rand, o astfel de pergola poate fi personalizata pentru fiecare spatiu in parte, atat in ceea ce priveste dimensiunea, cat si designul sau culoarea. Astfel oamenii isi pot crea propria oaza de liniste si relaxare chiar si la bloc.

  Faptul ca pergolele sunt retractabile permite ca acestea sa fie inchise cand vremea este nefavorabila, pentru ca locatarii sa se poata bucura de acest spatiu chiar si cand afara ploua sau bate vantul, iar cand primavara isi face aparitia si soarele este bland, pergolele pot fi deschise, pentru a se incalzi la razele UV, care inca nu sunt periculoase. 

  Aceasta modalitate de acoperire a teraselor si chiar balcoanelor permite ca oamenii sa petreaca timp pe acestea si vara, cand actiunea directa a soarelui poate fi nociva. 

  Un alt motiv pentru care se merita instalarea unor astfel de pergole este faptul ca poate fi montat si un sistem de iluminare in componenta acestora, astfel incat serile placute, cand temperatura este una potrivita, sa se petreaca pe terasele sau balcoanele acoperite cu pergole retractabile. 

  De asemenea cei care isi doresc un spatiu care sa poata fi incalzit, pentru a fi folosit si in anotimpul rece, pot alege si un sistem de tamplarie PVC, cu ferestre mari, care sa poata fi deschise complet. 

  Prin urmare, indiferent de locul in care este situata o terasa sau un balcon, oamenii doresc sa se bucure de timpul petrecut pe acestea oricand. 

  Alte Articole