joi, iulie 18, 2024
More

  Principalele motive pentru care sa urmezi un tratament cu implant dentar

  Lipsa dintilor nu este numai un motiv pentru care multi oameni se simt stanjeniti, ci este si o situatie care poate cauza multe probleme, de la miscarea dintilor pe arcada, pana la aparitia unor probleme gastrointestinale. Desi este de preferat sa se mearga la medicul stomatolog inainte de a se ajunge intr-o astfel de situatie, persoanele care se confrunta cu lipsa dintilor nu ar trebui sa amane consultatia stomatologica pentru a gasi cea mai potrivita solutie de restaurare dentara. 

  Unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente in acest caz este cel cu implant dentar, care poate fi efectuat atat in cazul pacientilor cu un singur dinte lipsa, cat si in cazul celor care se confrunta cu lipsa unui numar mai mare de dinti. 

  Medicii stomatologi de la clinica Dental Elite, de exemplu, folosesc numai implanturi de buna calitate, de la producatori de renume, pe care le pot folosi si pentru realizarea unor proteze pe implant, care sunt mai stabile si mai confortabile decat protezele dentare clasice. Avantajele pe care le ofera implantul dentar nu se opresc insa aici. 

  Un implant dentar previne si trateaza pierderea osoasa 

  Pierderea dintilor si amanarea inlocuirii acestora va duce la retractia osoasa a arcadei, care nu numai ca va face dificila o procedura de restaurare a danturii, dar va da si un aspect imbatranit fetei. Desi in timpul procedurii de inserare a implantului dentar se poate efectua si o etapa de aditie osoasa, este de preferat sa se intervina cat mai rapid dupa pierderea dintilor, implantul dentar prevenind astfel de situatii. 

  Prin tratamentul cu implant dentar sunt evitate problemele digestive cauzate de pierderea dintilor 

  Mestecarea alimentelor nu va mai fi la fel de eficienta daca lipsesc dinti, motiv pentru care sistemul digestiv poate fi suprasolicitat, ducand in timp la aparitia unor probleme de natura digestiva. Cum implantul dentar se comporta la fel ca dintele natural, un astfel de tratamente de restaurare dentara va contribui la prevenirea aparitiei unor afectiuni medicale neplacute sau chiar grave. 

  Nu trebuie pierdut din vedere ca o dantura completa va contribui la recapatarea increderii si stimei de sine a pacientului. 

  Alte Articole