După dormitor, baia este cea de-a doua încăpere de importanță majoră în locuință, locul în care îți începi și termini fiecare zi. Indiferent că locuiești la casă sau la bloc, procesul de amenajare al băii nu ține seama doar de modul în care sunt montate instalațiile de apă caldă și canalizare, cât mai ales de calitatea obiectelor sanitare alese.
Fără doar și poate, obiectele sanitare conferă un plus de caracter băii tale și cum reamenajarea ar trebui să dăinuiască în timp, obiectele sanitare de ce nu ar face-o? Cu alte cuvinte, nu modelul este important, cât mai ales calitatea produselor, care ar trebui să constituie o prioritate (nu prețul!).
E drept că oferta magazinelor de bricolaj fizice și online este extrem de generoasă, fapt care ne poate face să fim copleșiți în a alege un model anume. Deși imaginea contează aceasta nu este relevantă din punct de vedere al calității produsul.
Acestea fiind spuse, cum alegem obiectele sanitare potrivite?
Ce persoană nu își dorește o baie cu personalitate, elegantă și cât se poate de utilă? Atunci când în locuință este o singură persoană utilitatea nu este atât de importantă; însă într-o casă cu mai mulți membri, da!
Astfel, selecția obiectelor sanitare potrivite nevoilor familiei este o etapă fundamentală în procesul de amenajare sau renovare a acestei camere, indiferent că vorbim despre căzi, chiuvete, dușuri complete de la home36.ro, robinete, bideuri, toalete. Fiecare produs este disponibil în diferite forme, modele și chiar culori, pentru a se potrivi cât mai multor stiluri de amenajare.
În cazul unei familii care își dorește eleganță și rafinament, obiectele sanitare alese vor face parte din categoria de lux, fiind fabricate din materiale de calitate superioară, cu un aspect distinctiv și un finisaj impecabil.
În funcție de ce criterii se face alegerea obiectelor sanitare?
Este esențial este ca fiecare element să se potrivească în baia respectivă, oferind în același timp utilitate și confort. În ceea ce privește criteriile de selecție a obiectelor sanitare sunt incluse următoarele:
- materialele din care sunt confecționate;
- forma și modelul lor;
- spațiul disponibil;
- designul;
- culoarea;
- bugetul disponibil.
La acestea s-ar mai adăuga un alt criteriu important în procesul de selecție, respectiv etanșeitatea – cu atât mai importantă în cazul unor cabine de duș de calitate. Cu cât dușul este mai etanș, cu atât sunt evitate riscurile de inundații, mucegai și igrasie pe suprafețe.
Radiatoarele – există modele care să pună în valoare designul de baie?
Este binecunoscut rolul principal al radiatorului: furnizarea de căldură. Cu toate acestea, alegând uscătoare de prosoape și radiatoare moderne există și beneficiul esteticii remarcabile. În funcție de spațiul disponibil și de preferințele fiecărei familii se poate opta pentru radiatoare care pot fi montate în poziție verticală sau orizontală. Nu doar felul în care arată este important, ci și materialul. În funcție de acesta se va determina eficiența sa, luând în considerare conductivitatea termică.