Stilul de viață tot mai agitat, stresul cotidian și sedentarismul sunt principalii inamici ai stării de sănătate generală, dar au efect uriaș și asupra greutății noastre. Și pentru că tot se apropie vara, perioada propice pentru concedii, fiecare dintre noi vrem să scăpăm de câteva kilograme și să ne etalăm noua siluetă la soare.
Însă, ca acest vis să devină realitate trebuie să facem câteva schimbări. Totul începe în bucătărie – spre exemplu, dacă ești fan al cartofilor prăjiți, o bună opțiune este să îi gătești, de acum, la friteuza cu aer cald. Încă de la lansare, friteuzele cu aer cald au devenit o opțiune din ce în ce mai populară printre persoanele care vor mâncăruri sănătoase, fără a compromite gustul și textura.
Ce este și cum funcționează friteuza cu aer cald?
Modelele de friteuze cu aer cald existente pe piață la momentul actual se folosesc de fluxul de aer cald care se mișcă în jurul alimentelor, gătindu-le la temperaturi ridicate, fără a le înmuia. Aerul cald este produs de ventilatorul dispus în interiorul electrocasnicului, care este mai apoi transferat în întregul recipient detașabil, în jurul alimentelor.
În funcție de prețul pe care ești dispus să îl plătești pentru acest aparat ar fi bine să știi că modelele mai scumpe vin cu programe de gătit prestabilite, precum și funcții de reglare a temperaturii și a timpului, astfel încât mâncarea să fie exact pe placul tău.
Grație sistemului de funcționare al friteuzei cu aer cald, alimentele vor fi gătite rapid și uniform în doar câteva minute. Iar dacă îți faci griji cu privire la curățare, mai află un amănunt – tot ce trebuie să faci este să pui apă, un strop de detergent, apoi să pornești friteuza la temperatura maximă, astfel încât să se curețe. Când procesul s-a terminat clătești recipientul și îl lași să se usuce.
Bucură-te de preparate crocante și savuroase, fără grăsimi
Grație mecanismului de funcționare cu aer cald, alimentele pregătite în această friteuză devin crocante și delicioase, fără a fi necesară adăugarea de ulei sau grăsimi extra. Astfel, electrocasnicul poate fi folosit cu succes oricând vrei să te răsfeți cu pui crocant, chiftele, burgeri sau cartofi prăjiți, fără a te îngrijora de conținutul de grăsimi.
Printre preparatele ce pot fi gătite prin friteuza cu aer cald se numără:
- Cartofi prăjiți;
- Pui – aripioare, copane sau chiar un pui întreg cu crustă crocantă;
- Legume – morcovi, dovlecei, ardei, conopidă, broccoli;
- Cârnați, chiftele, musaca;
- Chifle și prăjituri;
- O varietate de garnituri, inclusiv orez și quinoa;
- Fructe de mare – creveți, calamari, scoici;
- Pizza;
- Snack-uri – nachos și chips-uri de cartofi;
- Produse de patiserie – gogoși, croissante, cornulețe și churros.
Eficiență energetică, timp redus de preparare
Dacă factura la electricitate te sperie, mai află un amănunt – friteuzele cu aer cald au un consum mic de electricitate. Iar dacă masa trebuie preparată rapid, tot friteuza cu aer cald te scoate din încurcătură. Spre exemplu, o porție de cartofi prăjiți crocanți este gata în doar câteva minute; chiftelele sunt gătite în cel mult 10 minute, iar o musaca delicioasă poate fi servită în doar 15 minute.
Dacă nu știi de unde poți achiziționa friteuze de calitate, consulta magazinul online rohnson.ro!