3 dintre cele mai des intalnite intrebari despre laptele praf – stii raspunsul?

0
145

Parintii carora de abia li s-a nascut copilul au mereu ceva nou de invatat, asa ca nu trebuie sa le fie teama sa puna intrebari cand nu sunt siguri de ceva anume. In acest fel, pot asigura toate conditiile de care cel mic are nevoie pentru a creste intr-o maniera sanatoasa. Bineinteles, problema cu care cei mai multi dintre ei se confrunta este hrana. 

Cum iti dai seama ca celui mic ii este foame? 

Exista mai multe indicii care pot ajuta un parinte sa-si dea seama daca celui mic ii este foame sau nu: isi duce in mod constant mainile la gura, pare agitat, isi intoarce capul cu gura deschisa etc. Daca cel mic plange, atunci va trebui mai intai calmat si de abia dupa aceea hranit. In momentul in care se satura va incerca sa-si inchida gura sau sa-si intoarca fata. 

Ce e de facut daca dupa ce copilul se satura a mai ramas lapte? 

In situatia in care bebelusul nu mai vrea sa manance, dar a mai ramas lapte in biberon, resturile vor trebui sa fie aruncate. In niciun caz nu vor fi pastrate pentru o alta masa si nici nu se va adauga o noua cantitate de lapte praf peste ele. Mai mult decat atat, daca a trecut o ora de la prepararea formulei, atunci laptele va trebui sa fie aruncat. 

Care este cantitatea ideala pe care trebuie sa o bea copilul? 

De obicei, produsele din gama de lapte praf vor avea instructiuni in ceea ce priveste cantitatea ideala pe care o poate consuma cel mic, asa ca parintii se pot folosi de numerele respective. Cel mai important lucru este ca parintii sa nu oblige copilul sa manance atunci cand vad ca nu mai poate, iar pentru a-si da seama de acest lucru, pot cauta indiciile de la punctul anterior. 

In cele din urma, cu ajutorul raspunsurilor de la intrebarile de mai sus, parintii au toate informatiile necesare pentru a lua cele mai potrivita decizii in ceea ce priveste hranirea copiilor lor, incepand chiar de la nastere.