marți, mai 28, 2024
More

  3 motive pentru care angajatii tai au nevoie de o certificare Agile

  Metodologia Agile a inceput prin dezvoltarea software-ului aferent, capabil sa creeze solutii software in mod iterativ. Dezvoltarea agila a software-ului poate raspunde la schimbarile sugerate de utilizatori, minimizand risipa procesului. 

  Modul agil de lucru presupune reunirea oamenilor, proceselor, comunicarii, tehnologiei, timpului si locului pentru a gasi cel mai eficient mod de a lucra sau de a indeplini o anumita sarcina indiferent de nivelul sau de complexitate. Motivele principale pentru care angajatii unei firme de succes au nevoie de o certificare Agile sunt amintite in cele ce urmeaza.

  Construirea unei viziuni realiste

  Cursurile Agile sunt de un real ajutor in crearea unei viziuni realiste care poate fi comunicata organizatiei pe scara larga. Aceasta ar trebui sa fie inteleasa de toti, de la directorul general pana la angajatul de nivel incepator. Noua viziune ar trebui sa comunice obiectivele comerciale, astfel incat toata lumea sa lucreze pentru a le atinge prin intermediul modului agil de lucru.

  Obtinerea sprijinului din partea managementului superior

  40% dintre organizatii au declarat sprijinul si sponsorizarea inadecvata a managementului ca fiind una dintre numeroasele provocari in adoptarea metodologiei Agile. Motivul pentru care transformarile Agile esueaza consta intr-un management superior care nu este convins sa adopte modul de lucru Agile. 

  Dezvoltarea fortei de munca

  Pentru ca noua abordare sa devina o realitate, organizatiile trebuie sa investeasca in instruirea angajatilor, astfel incat acestia sa isi dezvolte competentele necesare prin intermediul unor resurse dedicate. Intreaga forta de munca ar trebui sa fie introdusa in metodologia Agile pentru o instuire adecvata si cuprinzatoare. 

  Pe langa programele de formare, firmele ar trebui sa investeasca in medii de birouri si in programe de sanatate pentru a favoriza dezvoltarea holistica a angajatilor. Astfel, acestia vor beneficia de conditii optime de munca, ceea ce ii va determina sa fie productivi si sa se simta cat mai in largul lor. 

  Metodologia Agile trebuie sa fie implementata in cadrul oricarei companii care isi doreste sa atinga succesul dorit, datorita instruirii adecvate a tuturor angajatilor. Astfel, compania va cunoaste o dezvoltate sesizabila in viitor, progresand si evoluand.

  Alte Articole