joi, iunie 13, 2024
More

  De ce lumea apeleaza la un notar?

  De ce lumea apeleaza la un notar?

  Notarul intervine in etapele importante ale vietii, cum ar fi redactarea unui act imobiliar, a unui contract de casatorie, a unui divort, a unei mosteniri etc. Interventia acestui profesionist in domeniul juridic face posibila rezolvarea diferitelor probleme juridice care apar in viata de zi cu zi.

  Un domeniu de actiune foarte larg

  Adesea avem in minte o imagine invechita a biroului notarial, dar acesta a evoluat foarte mult, iar biroul notarial din zilele noastre, precum Notariat Birzu nu mai seamana cu cel de odinioara, cu o incapere supraincarcata de dosare prafuite. 

  Imaginea acestui profesionist in domeniul juridic s-a schimbat foarte mult si astazi toate birourile notariale folosesc noile tehnologii pentru a gestiona un numar mare de dosare: contracte de casatorie, partaj, divort, testamente, succesiuni etc. 

  Gasirea si contactarea unui birou notarial in Birzu nu este dificila. Numeroase evenimente necesita consultarea unui birou notarial din Birzu, cum ar fi vanzarea si cumpararea de bunuri imobiliare, redactarea unui contract de casatorie, o donatie intre soti, o mostenire, un divort prin consimtamant reciproc in care sotii trebuie sa imparta un bun imobil si multe alte situatii de viata. 

  De asemenea, este important de stiut ca notarii ofera consultanta gratuita cu privire la modul in care trebuie abordata o anumita problema sau situatie.

  Consultarea unui notar

  Multe acte de zi cu zi necesita serviciile unui notar pentru a avea forta juridica. Este important sa se aleaga o firma care inspira incredere si unde se pot pune tot felul de intrebari juridice. Un notar nu se ocupa doar de probleme de familie, mosteniri, contracte de parteneriat civil, ci si de multe alte acte legate de dreptul afacerilor, cum ar fi redactarea statutului unei companii sau o recunoastere a datoriilor. 

  Un act notarial este un act semnat de un notar si care poarta sigiliul statului. Un act notarial poate fi redactat de catre notar sau de catre functionarul acestuia, iar partile implicate vor trebui sa il semneze in prezenta notarului.

  Alte Articole