In cat timp se vindeca micropigmentarea sprancenelor

0
225
sprancene
644ba2823b69c

Ce este micropigmentarea sprancenelor?

Micropigmentarea sprancenelor este folosita pentru a oferi sprancenelor volum si definitie prin mijloace semipermanente. Acest lucru se face prin injectarea unei pigmentari speciale si numite micropigmenti sub pielea sprancenelor pentru a oferi o culoare neagra si o umbrire pentru a imita firele naturale de par. Acest lucru poate oferi un aspect intinerit si poate face ca sprancenele sa para mai pline. Procedura se poate face de un specialist din domeniu si poate avea rezultate de durata de un an sau mai mult, in functie de cum se ingrijeste.

Cum se face micropigmentarea sprancenelor?

Inainte de micropigmentare, specialistul va analiza forma sprancenelor pentru a crea un model personalizat pentru un look natural. Apoi, pigmentul micropigmentat folosit va fi selectat in functie de nuanta pielii si de culoarea dorita a sprancenelor. Cu ajutorul unei seringi, specialistul va injecta pigmentul sub pielea sprancenelor. Pentru o aplicare mai uniforma si pentru a obtine rezultatul dorit, aceasta se poate face in mai multe treceri. Dupa ce s-a terminat procedura, specialistul va da cu un pansament si va oferi instructiuni privind ingrijirea post-procedura.

Cat dureaza micropigmentarea sprancenelor?

Durata unei proceduri de micropigmentare a sprancenelor variaza in functie de experienta specialistului si de rezultatul dorit de catre pacient. Procedura poate dura intre 1 si 3 ore. Cu toate acestea, unii specialisti ar putea dura mai mult, in functie de cat de complicata este forma si modelul sprancenelor.

In cat timp se vindeca micropigmentarea sprancenelor?

Dupa procedura, sprancenele vor deveni iritate si vor fi foarte senzibile la atingere. Acest lucru e normal si va disparea in cateva zile. Pe parcursul a catorva zile, pigmentul injectat poate sa devina mai inchis si mai intens, ceea ce poate sa-i ofere sprancenelor un aspect mai inchis decat culoarea la care s-a ajuns prin testarea pe piele. Acest lucru e normal si se va estompa in urmatoarele 2 saptamani. In acest moment, rezultatul poate sa para mai deschis decat la procedura. Pentru ca sprancenele sa se vindece complet, s-ar putea sa dureze cateva saptamani, dar, in cateva luni, rezultatul va fi permanent.

Ce ar trebui sa faca pacientul pentru a se bucura de rezultatul micropigmentarii?

Pacientul ar trebui sa urmeze instructiunile de ingrijire primite de la specialistul sau inainte de a aplica orice pe sprancenele sale. Uneori, specialistul ar putea recomanda produse speciale pentru a preveni inflamatia, infecia si iritatia. In plus, acesta ar trebui sa evite contactul direct cu apa, sa faca dus in loc de baie cu apa, sa evite sa se frece la sprancene si, de asemenea, sa aplice protectie solara. De asemenea, ar trebui sa revada specialistul pentru a vedea daca se mai doreste vreo retusare.

Cum se ingrijesc sprancenele dupa micropigmentare?

Dupa procedura, sprancenele sunt foarte sensibile, asa ca este foarte important sa se urmeze instructiunile primite de la specialist. Pentru a se bucura de rezultatul micropigmentarii, acesta ar trebui sa foloseasca produse speciale pentru a preveni inflamatia, infecia si iritatia. In plus, trebuie sa evite contactul direct cu apa si sa aplice protectie solara. De asemenea, acesta ar trebui sa revada specialistul periodic pentru a vedea daca se mai doreste vreo retusare.

Cat timp dureaza rezultatul micropigmentarii sprancenelor?

Durata rezultatului micropigmentarii sprancenelor variaza in functie de factori, precum stilul de viata si tipul de ingrijire al pacientului. Rezultatul poate dura mai mult sau mai putin decat rezultatele obtinute de alte persoane. Cel mai obisnuit lucru este ca rezultatul sa dureze de la un an la un an si jumatate. Cu toate acestea, daca se urmeaza regulile de ingrijire si se revine la specialist pentru orice retusuri necesare, rezultatul ar putea sa dureze mai mult.

Concluzie

Micropigmentarea sprancenelor este o metoda semipermanenta de a-ti defini si de a-ti da volum sprancenelor. Procedura e realizata de un specialist si poate avea rezultate de durata, in functie de cat de bine se ingrijesc sprancenele. Dupa procedura, sprancenele vor deveni iritate si vor fi foarte sensibile la atingere, ceea ce e normal si se va rezolva in cateva zile. In timp ce rezultatul poate sa dureze de la un an la un an si jumatate, acesta poate dura mai mult daca se urmeaza instructiunile de ingrijire si se revine la specialist pentru orice retusuri necesare.