joi, iulie 18, 2024
More

  Cum au ajuns marturiile de nunta sa fie atat de populare in prezent

  Marturiile de nunta au cunoscut o evolutie treptata, inca din secolul al XVI-lea, fiind folosite prima data la nuntile din Anglia. Se prezentau sub forma unor suvenire, pe care invitatii le primeau de la miri in cadrul ceremoniosului eveniment. Dupa aceea, traditia a fost preluata de francezi, si consta in bomboniere realizate din cristal, in care erau asezate cateva dulciuri bine alese si cuburi de zahar. 

  Se considera ca dulciurile si cuburile de zahar aveau o simbolistica foarte importanta care semnifica fericire si belsug. Traditia marturiilor de nunta din Franta era tinuta chiar dupa ceremonia religioasa a mirilor.

  Ce se poate oferi invitatilor ca marturii de nunta?

  In prezent, multe obiecte sau gustari dulci pot fi marturii nunta, cele mai clasice fiind chiar bomboanele amplasate in mici cutiute decorate cu bun gust, prajiturile special preparate, ciocolatele in diverse forme. Astfel, traditia din secolul al XVI-lea nu a fost complet uitata sau abandonata in trecut, folosindu-se si astazi.

  O alta varianta care mai poate fi luata in considerare sunt saculetii de organza, in care se pot pune flori decorative (multe persoane aleg sa puna flori de lavanda datorita faptului ca au un miros placut si persistent) sau diverse obiecte simbolice. De asemenea, semnele de carte sunt o alta varianta pe care mirii o pot lua in considerare drept marturii de nunta, mai ales in cazul in care stiu ca invitatilor prezenti la eveniment le place sa citeasca. 

  Borcanelele cu miere sunt o alta idee de suvenir dulce, cu care nimeni nu va da gres. In plus, se pot alege borcanele cu mesajele personalizate, astfel incat mirii pot alege un text semnificativ pentru rudele si prietenii lor. 

  Nu sunt lasate la urma nici marturiile plantabile, care cuprind diverse seminte de flori. Acestea ofera posibilitatea invitatilor de a se bucura de un cadou de-a dreptul inedit. Floarea care urmeaza sa creasca va fi cea mai placuta forma prin care prietenii si rudele mirilor isi vor aminti de frumusetea celui mai important eveniment din viata lor. 

  Ce trebuie sa se evite in momentul alegerii marturiilor de nunta?

  Momentele pe care familia, rudele si prietenii mirilor le traiesc in cadrul celui mai important eveniment din viata lor sunt pretioase, de aceea si amintirile capata o importanta uriasa. Suvenirele oferite trebuie sa fie reprezentative atat pentru miri, cat si pentru invitati, asa ca inainte de alegerea lor, este esential sa se tina cont de cateva criterii:

  • Nu trebuie sa se aleaga marturii de nunta ieftine si fara un impact placut;
  • Nu trebuie sa se ofere marturii care nu pot fi cu nimic de folos invitatilor;
  • Nu trebuie sa se aleaga obiecte care au o semnificatie mai puternica pentru unele persoane, si o semnificatie mult prea mica pentru celelalte. 

  Cel mai mult conteaza ca obiectele alese sa fie universal valabile si indragite de un numar cat mai mare de invitati.

  Prin urmare, marturiile de nunta reprezinta un gest de multumire si apreciere pentru fiecare invitat care a participat la unirea celor destine si la sarbatorirea acesteia. 

  Alte Articole