Forma sprancenelor in functie de ochi

0
39
sprancene
644bc5aa1e652

Sprancenele si forma lor in functie de ochi

Sprancenele, alaturi de buze si ochi, sunt cele mai importante elemente ale fetei, motiv pentru care este important sa stiti cum sa le machiati si sa le aranjati in asa fel incat sa sublinieze si sa puna in valoare forma ochilor. Forma sprancenelor influenteaza, de asemenea, forma fetei si, implicit, modul in care arata machiajul.

Sprancenele in functie de forma ochilor

Atunci cand vine vorba despre curba sprancenelor, se poate spune ca exista cateva reguli generale. In primul rand, arcul sprancenelor trebuie sa se armonizeze cu forma ochilor, in special cu linia superioara a ochilor. Pentru ochi rotunzi, se recomanda sa se dea o forma ovala a sprancenelor, astfel incat sa se sublinieze forma ochilor. Pentru ochi patrati, se recomanda sa se acorde o forma mai rotunda sprancenelor, pentru a aduce mai multa feminitate. Pentru ochi alungiti, se recomanda sa se opteze pentru o forma mai acuta, astfel incat sa se puna mai bine in valoare forma fetei.

Folosirea pensulei

Odata ce ati decis ce forma alegeti pentru sprancene, este indicat sa folositi o pensula pentru a defini conturul dorit. Pensula trebuie folosita cu miscari blande, pentru a nu afecta firele delicate ale sprancenelor. Este important sa aveti grija sa nu va treceti peste conturul dorit, iar daca apar pete sau linii in exces, sa le stergeti cu miscari blande si pufoase.

Folosirea fardului

Dupa ce ati definit conturul, este momentul sa aplicati fardul. Este indicat sa folositi un fard pe baza de apa, care sa nu usuce firele delicate ale sprancenelor. Fardul se poate aplica cu ajutorul pensulei sau al unui buretel, pentru a se obtine un efect cat mai natural. Daca folositi pensula, este indicat sa folositi miscari mici pentru a defini fiecare fir de par. Daca folositi un buretel, este indicat sa il stergeti bine inainte de a-l folosi pentru a nu lasa excesul de fard.

Folosirea gelului pentru fixare

Dupa ce s-a aplicat fardul, firele delicate ale sprancenelor trebuie sa fie fixate, astfel incat sa ramana in forma dorita pentru o perioada mai lunga de timp. Pentru acest lucru, se recomanda folosirea unui gel special, care sa nu usuce firele si sa le ofere luciu. Gelul se poate aplica cu ajutorul degetelor sau a unei pensule fine pentru a se obtine un efect cat mai natural.

Sublinierea firelor fine

Daca aveti fire subtiri si fara volum, este indicat sa folositi un produs special pentru a le sublinia. Acesta poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule foarte fine, pentru a se obtine un efect cat mai subtil si natural. Acest produs poate fi folosit si atunci cand aveti fire mai groase, pentru a le sublinia si a le pune mai bine in valoare.

In concluzie, felul in care va aranjati sprancenele este foarte important pentru a obtine un look cat mai natural si armonios. Trebuie sa acordati atentie formei sprancenelor si sa le aranjati in asa fel incat sa se armonizeze cu forma ochilor si sa puna in valoare machiajul. Este indicat sa folositi produse speciale pentru a va defini sprancenele si pentru a le pune mai bine in valoare, astfel incat sa obtineti un look cat mai frumos.