joi, aprilie 18, 2024
More

  Care sunt avantajele oferite de un nutritionist?

  Stilul de viata actual nu este intotdeauna compatibil cu o alimentatie de calitate, respectuoasa cu ritmurile corpului si cu nevoile nutritionale ale acestuia. Cina in sanul familiei reprezinta o “specie” pe cale de disparitie, inlocuita rapid de pranzul pe fuga sau in compania telefonului mobil si cu gandul la sarcinile care mai sunt de indeplinit pe ziua respectiva. cu toate acestea, toata lumea stie ca in zia de azi alimentatia ne afecteaza sanatatea.

  Contrar ideilor preconcepute, sa apelezi la nutritionist Suceava nu este un lucru rezervat celor care vor sa slabeasca rapid. Veritabil specialist dar si cunoscator al nevoilor umane, nutritionistul isi aduce cunostintele acumulate in ingrijirea unor patologii multiple, insoteste sportivii si participa la limitarea aparitiei unui numar mare de tulburari prin intermediul unei actiuni proactive.

  Care sunt avantajele oferite de un nutritionist?

  Evitarea unor tulburari alimentare. La copii, tulburarile de comportament alimentar sunt uneori percepute drept capricii. Cu toate acestea sunt niste complexe grave care necesita o interventie pluridisciplinara. Nutritionistii sunt unoeri chemati sa lucreze in grup sau cu alte corpuri medicale pentru a regla anumite probleme precum:

  • Anorexie;
  • Bulimie;
  • Tulburari alimentare nespecifice;

  Protejarea sanatatii. Consultarea unui nutritionist nu este rezervata persoanelor care vor sa slabeasca. Nutitionsitul este un specialist care ne ajuta sa prevenim numeroase afectiuni precum bolile cardiovasculare. 

  Spre exemplu, diabeticii se pot bcura de o alimentatie  echilibrata daca apeleaza la un nutritionit. O alimentatie sanatoasa, echilibrata, recomandata de un specialist ne poate ajuta sa evitam numeroase tulburari gastro-intestinale precum:

  • Colesterol si trigliceride ridicate;
  • Angina;
  • Ulcer gastric;
  • Constipatie si diaree;

  Prevenirea alergiilor si intolerantelor alimentare

  Alergiile si intolerantele alimentare pot deveni adevarate complicatii care nu trebuiesc neglijate, mai ales in cazul copiilor. Indiferent de nutrientul responsabil de producerea alergiei, un nutritionist va fi in masura sa aleaga o alternativa de produs care sa iti acopere diferitele nevoi alimentare.

  Nutritia ne permite sa actionam asupra unui numar mare de patologii, simboluri ale unui stil de viata dezorganizat. Consultarea unui nutritionist este prima actiune de realizat pentru mentinerea starii de sanatate globale.

  Nutritonisutl este uneori confundat cu dieteticianul care este tot un profesionist din sectorul alimentatiei. Nefiind medic, beneficiaza de un camp de actiune mai redus decat un nutritionist.

  Alte Articole