sâmbătă, aprilie 13, 2024
More

  Ce conditii creeaza angajatorii pentru angajatii lor la locul de munca, pentru a-i stimula si creste productivitatea? 

  Piata muncii se schimba de-a lungul anilor si la fel se schimba si cerintele angajatilor si angajatorilor. In timp ce castigurile salariale reprezinta unul dintre principalele aspecte de care tin cont oamenii atunci cand isi aleg un loc de munca sau chiar o meserie, atmosfera de la locul de munca si conditiile oferite de angajator sunt si ele foarte importante pentru angajatii din ziua de astazi. 

  Prin urmare, angajatorii care apreciaza valoarea umana, isi doresc sa aiba angajati loiali si sa aiba un grad ridicat de retentie a acestora, pot lua in considerare unele dintre cerintele pe care le au tot mai multi angajati ai secolului XXI, care sunt dispusi chiar sa faca o concesie in ceea ce priveste castigurile salariale in favoarea obtinerii unor astfel de beneficii: 

  Posibilitatea de a participa la cursuri de pregatire profesionala la locul de munca 

  Este deja bine cunoscut ca informatiile obtinute in timpul anilor de studii reprezinta un procent foarte mic din cele necesare pentru a putea profesa in domeniul in care se specializeaza sudentii. De aceea, programele de pregatire profesionala la locul de munca si chiar cele de perfectionare sunt foarte apreciate de angajati si pot fi de ajutor dezvoltarii unei afaceri. 

  Crearea unor spatii de relaxare 

  Stresul este principala boala a secolului XXI, de care pot suferi oameni de toate varstele. In plus, stresul afecteaza eficienta si productivitatea angajatilor, care ajung sa vina la serviciu numai din obligatie. 

  Astfel ca spatiile de relaxare, care pot cuprinde zone cu canapele si aparate de cafea, pentru scurte pauze in care angajatii sa socializeze sau chiar un spatiu special amenajat pentru angajatii fumatori, care sa fie dotat cu un cos de gunoi potrivit, sunt modalitati prin care angajatii se pot deconecta pentru un scurt moment de la activitatea lor si prin care se pot reincarca pentru a continua. 

  De asemenea, beneficii precum asigurari medicale, abonament la sala de fitness, recunoasterea performantelor si oferirea unor bonusuri, sunt alte modalitati prin care angajatii pot fi stimulati pentru a le creste productivitatea. 

  Alte Articole