joi, iunie 13, 2024
More

  Ce poti vizita in Antalya la finalul iernii si inceputul primaverii?

  Ce poti vizita in Antalya la finalul iernii si inceputul primaverii?

  Antalya este un loc care are ceva de oferi indiferent de perioada din an in care este vizitat. De aceea, foarte multe persoane opteaza pentru calatorii charter Antalya, sub forma de pachete de la agentiile de turism. 

  Februarie in Antalya

  Februarie in Antalya este momentul perfect pentru cei carora le plac iernile blande. Temperaturile medii peste noapte in zona sunt de aproximativ 7 grade, cu cateva zile sub aceasta valoare. Dar vremea mai rece nu aduce umiditate scazuta, care este in medie intre 50% si 60%.

  Turistii vor petrece mult timp in interior in Antalya in februarie. Muzeul Antalya este o modalitate excelenta de a petrece o zi si este usor accesibil cu tramvaiul. Familiile cu copii pot vizita Acvariul din Antalya, care are cel mai mare tunel  din lume.

  Martie in Antalya

  Turistii care isi petrec vacanta in Antalya in luna martie, este posibil sa observe ca este inca rece. Temperaturile au tendinta de a oscila in jurul valorii scazute de 10 grade ziua sau pot scadea in timpul noptii sub 10 grade. Umiditatea este in general intre 50 si 60% in timpul zilei. In ceea ce priveste precipitatiile, nu va ploua mult.

  In luna martie, vremea este suficient de buna pentru a face majoritatea activitatilor care nu sunt legate de plaja. Turistii  se pot plimba prin Kaleici in timpul zilei sau pot face un tur cu bicicleta pentru a obtine o orientare placuta spre oras. In zilele mai racoroase, turistii pot sta in Muzeul Antalya sau pot merge la cumparaturi la Terracity Mall.

  Cei care au mai mult timp, pot lua in considerare cateva excursii interesante de o zi. Pamukkale, cunoscut sub numele de „Castelul de bumbac”, este un loc uimitor. Dar este putin prea racoare in martie pentru ca turistii sa se bucure pe deplin de Antalya. O alta excursie grozava de o zi este orasul in ruine Myra, cu morminte taiate in stanca care vor arata grozav in poze. 

  Aprilie in Antalya este bland. Temperaturile medii peste noapte in zona sunt sub zece grade, dar vremea mai rece nu aduce umiditate scazuta, care este in medie intre 50% si 60%.

  In aprilie, Antalya incepe sa se trezeasca din iarna. Orele de deschidere devin mai lungi si turistii incep sa apara. Un tur cu bicicleta este o modalitate excelenta de a vedea principalele atractii turistice, precum si bijuteriile ascunse ale orasului. Perge si Aspendos sunt ruine antice care, desi au fost in mare parte distruse, merita o excursie de o zi.

  Alte Articole