marți, mai 28, 2024
More

  Cele mai utile 5 sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă pe timpul verii 

  Sezonul cald vine cu zile lungi petrecute sub razele soarelui, fie că stai la plajă sau nu. Cel mai mare organ al nostru, pielea, are nevoie de o atenţie suplimentară. Aşa cum îţi schimbi în dulap garderoba, ar trebui să îţi schimbi şi rutina de îngrijire a pielii. 

  Vara este perioada perfectă pentru zilele de plajă, petrecerile la piscină și vacanțe. Este, de asemenea, un moment grozav pentru a-ţi schimba rutina de îngrijire a pielii, conform factorilor externi. Orele mai lungi de lumină și vremea caldă, uscată sau umedă ne pot afecta pielea în mod diferit față de zilele mai reci și mai întunecate ale iernii. 

  Aşadar, am selectat pentru tine câteva sfaturi utile pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit din cauza temperaturilor ridicate şi a razelor soarelui. 

  1. SPF-ul, cel mai bun prieten al pielii 

  Ştim că ai înțeles deja (la cât de multă informație este promovată în acest sens) cât de important este să foloseşti o cremă cu factor de protecţie (SPF) indiferent de anotimp. Chiar şi în zilele răcoroase de iarnă sau toamnă, când soarele nu-şi prea face simţită prezenţa, pielea are nevoie de protecţie. Cu atât mai mult vara, când razele UV ale soarelui au o intensitate mai mare. Diferenţa majoră constă în cantitatea de piele expusă care, pe timpul sezonului cald, este mult mai mare. 

  Specialiștii recomandă să nu ieşim din casă fără o protecție solară cu spectru larg de SPF 30 sau mai mare pe toată pielea expusă. Nu uita de mâini, picioare, urechi şi buze. Nu uita că orice cremă cu protecţie solară trebuie reaplicată după două ore, aşa că este bine să o ai mereu în geantă, la îndemână. 

  1. Ai grijă la alimentaţie

  După cum bine ştii, pielea noastră este ca o oglindă a organismului nostru. Nu vom discuta acum despre importanţa alimentaţiei pentru numărului de kilograme, ci despre rolul ei în obţinerea unei stări de bine generale a corpului şi a minţii. Legumele, sticla cu ulei de măsline, lactatele şi peştele sunt nişte prieteni de nădejde ai unui organism sănătos şi, implicit, ai pielii strălucitoare. Pielea, unghiile şi părul sunt ca un barometru al corpului nostru, care ne arată exact care sunt carenţele. 

  1. „Uşurează-ţi” rutina zilnică de îngrijire a pielii 

  Dacă vara nu porţi haine groase, de iarnă, de ce ar trebui pielea ta să poarte un strat gros de produse? Ca şi în cazul garderobei, pe timpul verii rutina ta zilnică de îngrijire a pielii trebuie să fie mai uşoară decât în sezonul rece. Căldura şi umiditatea verii sunt un semn că poţi renunţa la demachiantul mai greu (precum uleiul demachiant ori crema demachiantă) în favoarea unei opţiuni mai blânde, precum apa micelară ori spuma demachiantă. 

  1. Nu uita de hidratare 

  Bineînţeles, atunci când alegi o cremă hidratantă trebuie să ţii cont, în primul rând, de tipul pielii tale. Chiar şi aşa, fie că ai o piele cu tendinţe de îngrăşare ori, din contră, de uscare, hidratarea nu trebuie să lipsească nici măcar în sezonul cald. Alege o cremă hidratantă mai uşoară, care să conţină şi un factor de protecţie solară de 30 sau mai mult.

  Cremele hidratante cu o textură mai groasă pot duce la înfundarea porilor şi, implicit, la apariţia acneei şi chiar la o uşoară inflamaţie. 

  1. Exfoliază-ţi pielea fără a exagera  

  Tendinţa de a exfolia pielea în exces este des întâlnită în rândul femeilor. Deşi nu este recomandată exagerarea în nicio perioadă a anului, vara avem totuşi o „învoire” de la medicii dermatologi. Poţi creşte, treptat, numărul de zile pe săptămână pentru exfoliere. Nu este indicat să faci acest lucru zilnic, deoarece poţi provoca un stres inutil pielii. Însă, repetând exfolierea de 3-4 ori pe săptămână, vei deschide porii blocaţi şi vei scădea riscul de apariţie a acneei. 

  Urmând aceste sfaturi pentru îngrijirea pielii pe timpul verii, te vei putea bucura, în siguranţă, de razele soarelui. Vara este momentul ideal pentru aventură şi distracţie, iar pielea ta merită să fie răsfăţată din plin.
  Sursa foto: Shutterstock

  Alte Articole