sâmbătă, aprilie 13, 2024
More

  Cum poți afla mărimea corectă a inelului tău?

  Achiziționarea unui inel vine la pachet și cu o responsabilitate uriașă: aflarea mărimii adecvate. Magazinele de bijuterii pun la dispoziția cumpărătorilor numeroase mărimi disponibile din care se poate alege cea potrivită. Dacă mărimea nu este aleasă corect, este mult mai dificil să fie corectată, fiind nevoie de ajutorul unui bijutier profesionist. 

  Astfel, înainte de achiziționarea inelului ales, este important să se țină cont de mărimea potrivită, pentru ca produsul să nu fie nici prea larg, dar nici prea strâmt. Principalele metode care pot fi aplicate pentru aflarea mărimii exacte a inelarului sunt menționate în cele ce urmează.

  1. Prin folosirea unui inel deja existent

  Dacă în colecția de bijuterii se află deja un inel ale cărui dimensiuni sunt perfecte, poate fi luat în considerare acesta drept model. Prin intermediul unei rigle, metru de croitorie sau rulete se măsoară diametrul interior al său. Pentru a obține un rezultat exact, contează foarte mult să se țină cont de fiecare milimetru în parte. Dacă pare o misiune dificilă, nu este nicio problemă. Inelul de acasă poate să fie dus la un bijutier, acesta identificând mărimea potrivită.

  1. Prin măsurarea circumferinței degetului

  Conform specialiștilor, recomandat ar fi ca măsurarea circumferinței degetului să fie realizată chiar la finalul zilei, în momentul în care inelarul are o circumferință mai mare. Dimineața sau la temperaturi scăzute, degetele tind să aibă o circumferință mai scăzută, ceea ce poate influența semnificativ rezultatul obținut. 

  Pentru măsurarea circumferinței va fi nevoie de ață, hârtie, un material foarte subțire și un metru de croitorie. Materialul subțire trebuie să fie aplicat chiar la mijlocul inelarului unde urmează să fie marcat cu un pix locul în care materialul se suprapune. Acum, prin intermediul unei rigle sau a unui metru de croitorie, trebuie să fie măsurată lungimea în milimetri a materialului folosit pe deget.

  1. Cu ajutorul unui bijutier profesionist

  Identificarea mărimii potrivite a inelului este o operațiune puțin dificilă în cadrul căreia este nevoie de multă îndemânare. În astfel de situații, un bijutier profesionist poate să fie de un real ajutor pentru depistarea mărimii potrivite într-un timp scurt. 

  Acesta va folosi cât mai multe metode pentru a identifica în mod corect dimensiunile respective, având ocazia să ofere și câteva modele pentru a fi probate. Când vine vorba de achiziționarea unor inele de aur, măsura corectă este foarte importantă, pentru că poate fi dificil să se modifice.

  Indicații și sfaturi utile pentru măsurarea corectă a circumferinței inelarului

  Măsurarea circumferinței degetului pe care urmează să fie poziționat inelul trebuie să se realizeze în mai multe momente ale zilei, pentru că se pot obține rezultate diferite. În cazul în care se obțin mai multe valori, trebuie să fie luată în considerare cea mai mare. De asemenea, este foarte important ca procedura de măsurare să se desfășoare de vreo trei sau chiar patru ori înainte de stabilirea valorii definitive.

  Cu alte cuvinte, deși aflarea măsurii potrivite pentru inel nu este tocmai dificilă, contează foarte mult ca aceasta să fie identificată în mod corect, pentru a nu exista surprize neplăcute.

  Alte Articole