vineri, iunie 14, 2024
More

  Cum se aleg cele mai frumoase usi de interior?

  Cum se aleg cele mai frumoase usi de interior?

  O alegere indispensabila pentru intimitatea casei tale, usile de interior sunt un veritabil element de decor, care participa in acelasi timp la ambianta generala a caminului.

  Plate, laminate, gravate, postformate, masive sau din sticla, usile de interior pot fi adaptate la toate stilurile si tendintele diferitelor incaperi

  Indiferent de materialul care se alege pentru usi, sunt disponibile numeroase finisaje si culori. De asemenea, este posibil sa se adauge o nota personala cu o vopsea potrivita pentru a se potrivi si mai mult cu stilul de decorare dorit.

  Exista 3 stiluri principale de usi porta doors:

  • Usile de interior clasice. Sunt cel mai adesea din placi aglomerate sau laminate, au numeroase culori si au cele mai abordabile preturi.
  • Usile de interior contemporane au materiale mai nobile, lemn masiv, sticla sau aluminiu si prezinta unele linii mai complexe.
  • Usile traditionale sunt sculptate sau desenate ca pe vremuri. Sunt din fag sau din stejar si aduc un plus de farmec pentru orice casa. 

  Diferitele tipuri de panouri de usi interioare

  Tipuri de panouri de usi interioare

  Usi cu fagure de miere

  Usile in forma de fagure de miere sunt alcatuite dintr-un miez in forma de fagure de miere inspirat de stupii de albine. Si-au dovedit valoarea de-a lungul timpului. Acestea sunt cele mai comune produse de pe piata. Sunt, de asemenea, cele mai economice.

  Usi solide

  Usile „solide” sunt realizate dintr-un miez solid de placi aglomerate. Acestea sunt mai solide si au o mai buna izolare fonica si performanta acustica.

  Usi din lemn masiv

  Usile din lemn masiv sunt realizate dintr-un miez de lemn masiv sau reconstituit cu un furnir de lemn. Pentru a conferi nobletea produsului se pot folosi numeroase specii: stejar, fag, brad etc.

  Usile din sticla

  Usile din sticla constau dintr-un panou partial sau total vitrat.

  Usile interioare discrete, cu geamuri, lasa lumina sa intre pe deplin. Cu sticla decorativa, acestea pot lumina o camera intunecata.

  Ce tip de deschidere ar trebui sa se aleaga?

  In functie de locatia sa, usa de interior ar trebui sa  izoleze impotriva zgomotului sau a frigului? Alegerea deschiderii va depinde de configuratia interiorului. In functie de incapere si de spatiu, se poate varia directia si pozitionarea fiecaruia! 

  Usa batanta, mai traditionala, necesita mai mult spatiu. Necesita mult spatiu pentru a se deschide, dar este totusi cea mai buna optiune la acest pret si, prin urmare, cea mai utilizata. Usa glisanta economiseste mult spatiu! 

  Plasata pe o sina pe podea sau pe tavan, acesta aluneca de-a lungul peretelui, care este apoi lasat liber. Usa glisanta este complet integrata in perete, lasandu-l complet liber. Aceasta este o alegere de design care economiseste spatiu, dar este mai practica in cazul unei constructii noi. 

  Mult mai rare, usile pliabile sau pivotante sunt de o originalitate fara cusur. Adesea destinate locurilor publice, acestea compenseaza lipsa de spatiu si permit dimensiuni mari.

  Alte Articole