Gustul desavarsit al unui pizza autentice

0
73
kelvin t aca8moiid3g unsplash
kelvin t aca8moiid3g unsplash

Pizza este un preparat international ce se afla pe lista celor mai dorite si comandate produse. Pornind de la retetele autentice italienesti, gurmanzii din lumea intreaga au adaptat ingredientele pentru a corespunde gustului si specificului fiecarui popor in parte. De la toppinguri cu cascaval, sunca si mozzarella pana la cele cu ardei, rosii sau ciuperci, variantele sunt infinite. 

Criterii pentru alegerea echipamentului potrivit

Nu doar ingredientele de calitate si tehnica desavarsita a pizzarului sunt cheia unui produs de exceptie, ci si echipamentul folosit in timpul procesului de coacere. Un cuptor pizza profesional poate face diferenta si poate oferi un gust aparte, insa in alegerea acestuia, clientii trebuie sa tina cont de nevoile lor specifice.

Asadar, criteriile pentru achizitionarea unui astfel de cuptor sunt urmatoarele:

  • Tipul de alimentare – fara doar si poate, cel mai bun cuptor este cel pe lemne, insa este destul de dificil de utilizat si necesita un spatiu special amenajat. Pentru afacerile micute care se bucura insa de un flux constant de clienti, modelele electrice sau pe gaz sunt mai mult decat suficiente pentru a scoate preparate cu gust;
  • Puterea – cu cat un cuptor are o putere mai mare, cu atat timpul de coacere scade, iar timpul de asteptare al clientilor este mai mic. O afacere de succes, cu un numar mare de client ar trebui sa isi achizitioneze cuptoare cu o putere cat mai mare;
  • Capacitate – acesta este un alt criteriu ce trebuie luat in calcul. Exista cuptoare cu o capacitate de 4, 6, 9 sau 12 pizza cu una sau doua camera de coacere;
  • Dimensiuni – in functie de spatiul disponibil, clientii pot alege modele cu dimensiuni reduse, acestea reprezentand o solutie salvatoare pentru pizzeriile de cartier, micute si discrete.

A pune bazele unei afaceri presupune multa munca, multa implicare, dar si multe resurse financiare. Alegerea unor produse de top reprezinta o investitie pe termen lung, iar clientii nu ar trebui sa faca rabat de la calitate. Un echipament profesional poate fi ulterior revandut si astfel, o parte din bani sunt recuperati cu lejeritate.