joi, iulie 18, 2024
More

  Vrei sa îți deschizi spălătorie auto? Iată ce obligații de mediu ai de îndeplinit!

  Deschiderea și menținerea unei afaceri implică numeroase aspecte cheie de care orice antreprenor trebuie să țină cont. Unul dintre acestea îl reprezintă prevederile legislative privind protecția mediului înconjurător. În acest sens, agenții economici trebuie să îndeplinească anumite obligații de mediu în funcție de tipul de business pe care îl dețin.

  O idee de afacere care a fost dezvoltată de tot mai multe persoane în ultimii ani este deschiderea unei spălătorii auto. Chiar dacă inițial, o astfel de afacere poate părea o investiție destul de mare, dacă aceasta este amplasată corespunzător și îndeplinește anumite standarde, are toate șansele să fie un business de succes.

  Care sunt obligațiile de mediu care trebuie respectate în cazul unei spălătorii auto?

  Un prim aspect primordial pentru spălătoriile auto este cel reprezentat de respectarea procedurii de obtinere autorizatie de mediu. În funcție de activitățile pe care le desfășoară întreprinderea, legislația în vigoare impune demararea unei proceduri în vederea obținerii autorizațiilor necesare.

  Având în vedere că activitatea unei spălătorii auto este inclusă în lista cu activități care generează un impact semnificativ mediului, este important ca aceasta să fie autorizată înainte de începerea activității propriu-zise. Autorizația se obține de la Agenția Județeană de Protecția Mediului.

  În afară de autorizațiile de mediu necesare, spălătoriile auto au și obligații privind gestionarea corectă și sustenabilă deșeurilor. Astfel, toți agenții economici care prestează servicii de spălătorie auto trebuie să asigure întâi de toate, predarea deșeurilor generate către societăți autorizate. Acest pas este esențial pentru a asigura un proces de gestionare sigur și eficient, aspect prevăzut și în legislația de mediu.

  Fiindcă această idee de afacere este una generatoare de deșeuri, operatorii economici trebuie să întocmească evidențele lunare privind modul de gestionare al deșeurilor, precum efectuarea unor raportări către APM/ANPM.

  Concluzii

  O spălătorie auto poate să funcționeze optim în măsura în care antreprenorul respectă cadrul legal în vigoare, îndeplinind toate obligațiile de mediu ce îi revin. 

  Dacă deții un astfel de business, ești la început de drum și  nu reușești să gestionezi de unul singur situația, cel mai avantajos este să apelezi la serviciile unei firme de consultanță de mediu, precum este EnviroCons. Specialiștii te vor ajuta să demarezi toate procedurile de obținere a actelor de reglementare a activității din punct de vedere mediu și să îți îndeplinești cu succes obligațiile de mediu ce îți revin, conform activității pe care o desfășori.

  Alte Articole