Acte necesare casatorie

0
60
casatorie
6437de5a3c50b

Acte necesare casatorie

Casatoria poate fi un moment minunat in viata ta, insa poate fi destul de dificil sa ai toate actele in regula. Inainte de a ajunge la prima intalnire cu ofiterul de stare civila, trebuie sa te asiguri ca ai obtinut toate actele necesare casatoriei. In acest articol, iti vom prezenta ce acte trebuie sa ai pentru a te casatori in Romania.

Cererea de casatorie

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa depui o cerere de casatorie. Aceasta se face la Oficiul Starii Civile din localitatea in care locuiesti sau in care locuieste partenerul tau. Cererea trebuie sa contina datele tale si ale partenerului tau precum si locul unde va avea loc casatoria. Dupa ce ai depus cererea, este necesar sa astepti un termen de 15 zile pentru a afla daca s-au ridicat obiectiuni la casatorie.

Certificatul de nastere

Dupa ce ai depus cererea de casatorie, cel putin unul dintre parteneri trebuie sa prezinte un certificat de nastere. Acest certificat trebuie sa fie intocmit de catre autoritatile din tara in care a avut loc nasterea. In acest certificat trebuie sa se regaseasca datele tale de identitate precum si ale partenerului tau.

Certificatul de stare civila

Totodata, va trebui sa prezinti un certificat de stare civila. Acest certificat trebuie sa fie ultimul certificat intocmit de autoritatile din tara ta si sa contina datele tale de identitate precum si datele partenerului tau. Certificatul trebuie sa ateste ca nu v-ati mai casatorit pana in prezent si ca sunteti eligibili pentru casatoria planificata.

Acte de radiere

Daca v-ati mai casatorit anterior, va trebui sa depuneti acte de radiere pentru a va putea casatori din nou. Aceste acte trebuie sa fie intocmite de catre autoritatile statului in care v-ati casatorit anterior si sa contina datele tale si ale partenerului tau.

Acte suplimentare

In unele cazuri, pot fi necesare si alte acte suplimentare. Acestea pot include documente medicale, acte de identitate ale parintilor sau documente care atesta legalitatea numelui de familie. Este important sa depui actele necesare inainte de a merge la prima intalnire cu ofiterul de stare civila.

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand planifici o casatorie este sa ai toate actele necesare pregatite. Aceste acte vor fi necesare inainte de a merge la prima intalnire cu ofiterul de stare civila si vor ajuta la efectuarea casatoriei intr-un mod fara probleme.