Vitamina C pentru ten. Ce beneficii are și cum o folosești corect

0
94
beautiful woman applying cosmetics
beautiful woman applying cosmetics

Vitamina C este preferata dermatologilor când vine vorba de rutina de îngrijire a tenului. Studiile din ultimii ani arată că vitamina C ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii, previne hiperpigmentarea și netezește ridurile fine. În plus, fiind un antioxidant puternic, Vitamina C luptă împotriva toxinelor care vin în contact cu pielea din surse externe, cum ar fi poluarea, sau din interiorul corpului.

Vitamina C este ușor de introdus în rutina de îngrijire a tenului pentru că se găsește sub diferite forme, de la ape micelare, la serum cu vitamina C sau măști faciale.

În continuare îți prezentăm câteva secrete despre acest ingredient minune și cum să îl folosești pentru a obține un ten curat și strălucitor.

Vitamina C: beneficii pentru ten

Când vine vorba despre beneficii vitamina C, studiile clinice au demonstrat că acest ingredient minune își merită locul de onoare în orice rutină de îngrijire a pielii, datorită faptului că poate ameliora ridurile fine, dând tenului un aspect mai tânăr și mai ferm.

Asta se întâmplă pentru că vitamina C stimulează producția de colagen a pielii, o proteină care crește fermitatea și elasticitatea pielii și care o ajută să se mențină hidratată. În plus, acest antioxidant puternic joacă un rol important în combaterea semnelor de îmbătrânire prematură cauzate de factori precum fumatul sau expunerea la soare.

Totodată, vitamina C ajută inclusiv la reducerea petelor de pigmentare, prin blocarea producției de tirozină, o enzimă care ajută la producerea de melanină, prevenind hiperpigmentarea.

În plus, vitamina C este recomandată în rutina de îngrijire a tenului acneic datorită proprietăților sale antiinflamatorii care ajută la controlul producției de sebum în piele.

Cum folosești corect Vitamina C în îngrijirea tenului

Produsele de îngrijire a tenului care conțin vitamina C se aplică, de regulă, de 1-2 ori pe zi, dimineața și seara, în funcție de formula pe care alegi să o folosești: de la fiole cu vitamina C, la creme, demachiante și măști faciale.

Produsele cu vitamina C trebuie aplicate pe pielea curată și sunt urmate întotdeauna de o cremă hidratantă cu factor de protecție solară. De exemplu, rutina de dimineață de îngrijire a tenului poate să fie următoarea:

1. curățarea tenului cu apă micelară;

2. aplicarea câtorva picături de ser cu vitamina c pe față și gât printr-un masaj ușor;

3. aplicarea cremei hidratante cu SPF.

Atenție! Vitamina C poate face pielea mai sensibilă la soare, așa că nu uita să incluzi în rutina de îngrijire a tenului și un produs cu factor de protecție solară, mai ales dacă o folosești în prima parte a zilei.

Totodată, vitamina C poate fi destul de puternică, așa că începe cu concentrații mai mici, ori cu o cantitate mai mică de produs. De asemenea, evită să o combini cu alte ingrediente active, cum ar fi retinolul, deoarece pot apărea iritații la nivelul pielii.