5 categorii de produse care nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj

0
88
luxury,beautiful,light,design,cosmetic,makeup,brand,gold,nude,orange
luxury,beautiful,light,design,cosmetic,makeup,brand,gold,nude,orange

Machiajul este considerat o artă care creează contextul perfect pentru a-ți testa creativitatea și pentru a da frâu liber imaginației, obținând un look deosebit de fiecare dată. Pentru a-ți realiza machiajul de una singură, fără intervenția unui profesionist, este important să-ți descoperi propriul stil și să ai o trusă de make-up completă. În continuare poți vedea ce produse de machiaj nu ar trebui să-ți lipsească din trusă.

1. Conferă-i tenului tău un aspect neted

Orice machiaj este incomplet dacă nu acorzi puțină atenție tenului. În completarea unei rutine de skincare potrivite tenului tău, poți folosi un BB cream, CC cream sau fond de ten, pentru a obține efectul de piele netedă, menținând totodată un aspect natural.

Prin urmare, este important să alegi o nuanță potrivită, în funcție de subtonul rece sau cald, iar un alt criteriu esențial este tipul de ten pe care îl ai. Indiferent dacă ai un ten uscat, mixt sau cu tendință de îngrășare, ai la dispoziție numeroase opțiuni pentru a găsi un produs adecvat pielii tale.

2. Scoate-ți ochii în evidență

Machiajul ochilor este un pas esențial, deoarece poate adăuga o notă de mister sau un farmec aparte întregului look. Ai la dispoziție o varietate de produse din care să alegi, iar dacă ar fi să selectezi doar două, acestea ar putea fi mascara și o paletă de farduri pentru pleoape în culori naturale. Totuși, poți opta pentru o paletă care are atât farduri mate, cât și sidefate, astfel încât să ai în trusa ta soluția perfectă indiferent dacă trebuie să realizezi un machiaj de zi sau unul de seară.

Alte produse care pot adăuga o notă de senzualitate sunt tușul pentru ochi și creionul dermatograf. În zona ochilor se află și sprâncenele, care joacă un rol important în expresivitatea chipului tău. Poți opta pentru un creion sau o cariocă de sprâncene ori chiar un gel de fixare a acestora.

3. Alege o culoare versatilă pentru buze

Rujul este accesoriul nelipsit din geanta oricărei femei care se aranjează. Deși rujul roșu este o alegere clasică, care emană senzualitate și feminitate, poți opta și pentru un ruj nude, care este potrivit atât ziua, cât și seara. Există o varietate de nuanțe nude, așa că este indicat să încerci cât mai multe opțiuni pentru a găsi rujul ideal pentru tine.

De asemenea, nu uita să ai în trusa de machiaj și un creion de buze într-o nuanță cât mai apropiată de cea a rujului. În acest fel, poți defini mai bine forma buzelor și poți obține efectul dorit, în care vrei să mărești optic dimensiunea lor. Opțional, poți adăuga în trusa ta și un gloss, ideal pentru a adăuga o notă de glamour într-un machiaj de seară.

4. Folosește produse de fixare a machiajului

Pentru a fixa machiajul, poți opta pentru o pudră compactă, pudră pulbere sau, după preferințe, un spray de fixare a machiajului. Aceste produse au rolul de a seta machiajul pe ten, crescându-i rezistența pe parcursul zilei. De asemenea, este indicat să ai la tine o pudră, fiindcă poți reîmprospăta machiajul cu ușurință de fiecare dată când este nevoie.

5. Adaugă în trusa ta produse pentru demachiere

Deși este bine ca în trusa ta să se regăsească diverse produse de machiaj care să te ajute să obții un look complet, nu uita de etapa de demachiere, esențială după purtarea oricărui machiaj. Iar, fiindcă este posibil ca în unele situații să te demachiezi în alte locuri și nu acasă, poți adăuga în trusa ta dischete demachiante, apă micelară sau gel de curățare și demachiere, precum și alte produse pe care le preferi pentru această etapă.

Așadar, cu această listă poți alcătui o trusă completă, cu ajutorul căreia să realizezi un machiaj reușit în orice circumstanțe. Nu uita că machiajul este, în cele din urmă, o formă de exprimare personală, așa că descoperă-ți propriul stil și simte-te frumoasă indiferent de situație.
Sursă foto: Shutterstock