joi, iunie 13, 2024
More

  Ce solutii ecologice pentru incalzirea locuintei ai la indemana? 

  Ce solutii ecologice pentru incalzirea locuintei ai la indemana? 

  Cu toate ca toamna a avut si zile calduroase sau chiar caniculare, in general temperaturile au fost unele mici, adesea mai mici decat media obisnuita. Astfel ca oricat de mult si-ar fi dorit oamenii sa amane pornirea surselor de incalzire a locuintelor, gradele din termometre aflate in scadere ii determina sa ia aceasta decizie mai devreme decat in alti ani. 

  Cum protejarea mediului este un subiect foarte dezbatut atat la nivel mondial, cat si la nivel national, fiecare cetatean ar trebui sa participe, pe cat posibil, la demersurile ecologice pentru protejarea mediului inconjurator. O modalitate prin care oamenii pot reduce nivelul de poluare este instalarea unor surse de incalzire ecologice. Unele dintre solutiile disponibile sunt urmatoarele: 

  • Centrale sau cazane pe combustibil solid 

  Desi incalzirea cu carbuni este considerata un tip de incalzire care polueaza, exista posibilitatea de a alege si alti combustibili solizi pentru a genera caldura. Lemnul este cel mai cunoscut si folosit inca din cele mai vechi timpuri, dar exista acum o varianta mai avantajoasa si mai eficienta din punct de vedere termic. Este vorba despre peleti, pentru care sunt necesare cazane pe combustibil solid special dezvoltate. 

  In general, pretul unui astfel de cazan este unul ridicat, insa pretul mic al peletilor si eficienta ridicata a cazanului, contribuie la o amortizare rapida a investitiei. In plus, este si o modalitate ecologica de incalzire.  

  • Sursele de incalzire care folosesc energie electrica 

  Este deja bine cunoscut faptul ca centralele termice electrice sunt o solutie ecologica pentru incalzire. In aceeasi categorie pot intra insa si pompele de caldura, care nu au nevoie decat sa fie conectate la o sursa de energie, pentru a extrage caldura din apa sau din sol, pe care ulterior o elibereaza in interiorul locuintei. 

  De asemenea, instalatiile care folosesc energie alternativa, cum ar fi panourile solare si cele fotovoltaice, sunt si ele o varianta ecologica pentru incalzire, numai ca se potrivesc doar in anumite regiuni. 

  In acest fel, oamenii pot contribui la protejarea planetei fara a depune niciun efort suplimentar, ei bucurandu-se de un confort termic optim in locuinta lor. 

  Alte Articole