Viata unui pescar – echipamentul necesar pentru o zi pe apa?

0
77

Ce poate fi mai relaxant decat o zi pe apa ascultand sunetele naturii sub razele soarelui? Barbatii asemenea femeilor au nevoie de un moment de respiro pentru a-si incarca bateriile si pentru a o lua de la capat. In vreme ce unii prefera sa iasa cu amicii la o partida de fotbal sau la o bere, altii adora sa pescuiasca. Fie ca sunt amatori sau profesionisti, satisfactia capturii dupa o zi pe balta este greu de descris in cuvinte.

Cat de important este echipamentul?

Indiferent de hobby, oamenii trebuie sa investeasca intr-un echipament de calitate, in accesorii, precum si in alte articole necesare. In primul rand, tinuta este foarte importanta pentru ca ofera un confort sporit. Pescarii, de exemplu, au nevoie de haine lejere pentru libertate in miscare, au nevoie de haine impermeabile si rezistente in fata razelor UV avand in vedere ca petrec toata ziua pe apa / balta. Articolele vestimentare trebuie sa fie de o calitate superioara astfel incat sa nu se strice dupa primele utilizari.

Lansetele si unditele joaca un rol crucial in capturarea pestilor. Orice pescar isi doreste sa detina produse de top ale unor producatori cu renume in domeniu, acestea fiind net superioare din punct de vedere al calitatii. Toate aceste accesorii de pescuit pot fi luate fie din magazinele de profil, fie din mediul online.

Foarte multi barbati opteaza si pentru achizitionarea unor barci, avantajele unei astfel de investitii fiind multiple. Pescarii au astfel posibilitatea de a avansa pe apa pentru capturi mult mai impresionante. De regula, la marginea apei ajung pestii mai mici, pe cand cei mai mari stau in adancime. Barcile ofera si un moment de relaxare fiind potrivite pentru plimbarile pe apa impreuna cu familia si prietenii. Nimic nu se compara cu o aventura pe apa intr-o zi frumoasa de vara.

 Principalele caracteristici ale unei barci pentru pescuit

Alegerea unui barci este o decizie ce trebuie atent cantarita. Pescarii trebuie sa -si analizeze nevoile pentru a putea achizitiona cel mai potrivit model. La mare cautare este barca gonflabila nu doar datoria pretului accesibil, ci si datorita numeroase avantaje oferite. 

Inainte de achizitionarea oricarui model, pescarii trebuie sa aiba in vedere urmatoarele caracteristici:

  • Materialul utilizat de realizare – barcile trebuie sa fie rezistente in fata razelor UV si a apei sarate pentru a nu se deteriora rapid. In topul preferintelor se afla barcile din Hypalon, pretul de achizitie fiind destul de ridicat pentru buzunarele unor pescari amatori;
  • Dimensiune – in functie de activitatile desfasurate, pescarii pot alege barci mai mici sau mai mari. Este important sa se tina cont si de bagaje / echipament atunci cand se alege o barca, acestea fiind indispensabile unei zile petrecuta pe balta;
  • Modalitate de manevrare – barcile cu motor sunt preferatele barbatilor pentru ca sunt usor de manevrat, chiar si de pescarii cu mai putina experienta. Exista insa si barci cu vasle pentru un pret evident mai mic.