Cum sa alegi corect ghiozdanul pentru copilul tau?

0
53
note thanun cylpykf qam unsplash
note thanun cylpykf qam unsplash

Ghiozdanul este un element de-a dreptul important pentru copil atunci cand merge la scoala, fiind folosit in fiecare zi. Din acest motiv, este de-a dreptul important sa se tina cont de cateva criterii in functie de care produsul poate sa fie ales. Mai inainte de toate, este important ca ghiozdanul sa ofere senzatia aceea de confort in timpul purtarii, astfel incat cel mic sa nu il simta ca pe o corvoada zi de zi. 

Probabil ca este una dintre cele mai dificile alegeri atunci cand vine vorba de achizitionarea rechizitelor speciale pentru scoala. Din fericire, cei care vor sa se bucure de diversitate de modele pot accesa link-ul acesta: https://eraft.ro/ghiozdane, unde vor descoperi o multime de variante atractive. Principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand parintii cumpara ghiozdane sunt prezentate ulterior. 

Dimensiunea potrivita

Dimensiunea ghiozdanului trebuie sa fie direct proportionala cu cel care il poarta, astfel incat sa nu creeze senzatii de disconfort la nivelul spatelui. De pilda, un copil mic nu trebuie sa aiba un rucsac conceput pentru adulti.

Curele adecvate pentru umeri

Pe langa dimensiunea produsului care trebuie sa fie respectata in functie de necesitatile copilului, si curelele pentru umeri capata un rol de-a dreptul esential pentru redarea unui nivel cat mai ridicat de confort. Acestea trebuie sa fie captusite corect si reglate la aceeasi dimensiune, pentru ca greutatea din interiorul gentii sa fie distribuita corect pe ambii umeri.

Spatii de compartimentare

Un alt criteriu de care orice parinte trebuie sa tina cont atunci cand ii cumpara un ghiozdan celui mic este redat de importanta spatiilor de compartimentare. Este esential ca rucsacul sa aiba spatii de depozitare si in fata, si in lateral, pentru ca cel mic sa-si distribuie corect obiectele.

Stilul personal

Inainte de alegerea unui model, conteaza foarte mult ca parintele sa acorde atentie si stilului personal al copilului, pentru ca acesta sa se simta in fiecare zi plin de incredere si bucuros sa il poarte.

Ghiozdanul este una dintre cele mai importante achizitii cand vine vorba de inceperea anului scolar. Astfel, parintii trebuie sa se asigure ca isi investesc banii in produse de calitate, pe care copilul lor le poate folosi pe termen lung.